Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Ζευγάρι κέρδισε 9,5 εκατ. ευρώ και τα χάρισε όλα μα όλα σε φιλανθρωπίες και νοσοκομεία

Εκεί που ο αλτρουισμός χτυπά κόκκινο, εκεί βρίσκεις το ζευγάρι των Καναδών που τους χτύπησε την πόρτα η εξωφρενική τύχη, μόνο που… δεν άνοιξαν ποτέ!

Ο Allen and η Violet Large, αμφότεροι στην όγδοη δεκαετία της ζωής τους, κέρδισαν στη λοταρία στις 21 Ιουλίου 2010 το αστρονομικό ποσό των 11.255.272 δολαρίων (9,53 εκατ. ευρώ), μόνο που για το ευτυχισμένο ανδρόγυνο δεν έπαιξε κανέναν απολύτως ρόλο.
Πριν καλά-καλά καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός από την είδηση, το ζευγάρι τα είχε δώσει όλα σε φίλους και οικογένεια που τα είχαν ανάγκη, αλλά και σε πλήθος φιλανθρωπικών δράσεων και νοσοκομείων.

Όπως δήλωσαν κατόπιν, όταν ξανάγιναν φυσικά είδηση, η καλή τους τύχη είχε μετατραπεί σε «μεγάλο πονοκέφαλο», καθώς δεν τους έλειπε τίποτα και δεν είχαν τι να αγοράσουν. Πλούσιοι δεν ήταν κατά κανέναν τρόπο, απλώς είχαν λίγες ανάγκες και ακόμα λιγότερη δίψα για καταναλωτισμό.

«Δεν μπορείς να χάσεις αυτό που δεν είχες ποτέ», δήλωσε εξάλλου η 78χρονη Violet στην εφημερίδα «Toronto Star», αφήνοντας την οικουμένη με το στόμα ανοιχτό. Αυτή και ο 75χρονος σύζυγός της πήραν έτσι την απόφαση πως ήταν καλύτερο το να δίνεις από το να παίρνεις, κι έτσι χωρίς να το σκεφτούν δεύτερη φορά άρχισαν να τα χαρίζουν όλα σε όσους είχαν ανάγκη ή σε όσους ασχολούνταν με αυτούς που είχαν ανάγκη.

AP_17159771040746

Παντρεμένοι εδώ και 36 χρόνια, το ζευγάρι βγήκε κάποια στιγμή στη σύνταξη, όταν και μετακόμισαν από το Τορόντο στη Νέα Σκοτία για ακόμα πιο ήρεμα γηρατειά. Ο Allen είχε δουλέψει για 30 χρόνια ως οξυγονοκολλητής και η καλή του είχε περάσει την επαγγελματική της καριέρα ως πωλήτρια σε καταστήματα ομορφιάς.

«Είμαστε καλά οικονομικά, όχι εκατομμυριούχοι, αλλά άνετα», είπε ο Allen για την οικονομική κατάσταση του ζεύγους πριν από την έλευση του μποναμά. Η Violet υποβαλλόταν μάλιστα σε θεραπείες για τον καρκίνο που την κατέτρωγε, αν και πάλι δεν σκέφτηκαν να τα κρατήσουν αναζητώντας καλύτερη θεραπεία ή φροντίδα σε ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Και τότε, σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Allen είπε στην «Toronto Star»: «Τα χρήματα που κερδίσαμε δεν είναι τίποτα. Έχουμε ο ένας τον άλλον»! Πριν χαρίσει και το τελευταίο της δολάριο, η Violet ολοκλήρωσε τις χημειοθεραπείες της και περίμενε πλέον να μάθει πώς ήταν η κατάσταση της υγείας της.

AP_17235580152844

Αλλά και πού θα χαρίσουν όσα τους είχαν απομείνει από τα 11.255.272 δολάρια, καθώς είχαν αποφασίσει να τα δώσουν όλα μα όλα. Αφού αποκατέστησαν την οικογένειά τους, τα χάρισαν σε μια μακρά λίστα υπηρεσιών και φορέων, από το τοπικό πυροσβεστικό σώμα, την εκκλησία της ενορίας τους και το κοιμητήριο μέχρι τον Ερυθρό Σταυρό, τον Στρατό της Σωτηρίας, δεκάδες νοσοκομεία και ινστιτούτα έρευνας για τον καρκίνο, το αλτσχάιμερ και τον διαβήτη.

Και είπαν πως αυτό που τους χαροποίησε ιδιαιτέρως ήταν τα ευχαριστήρια τηλεφωνήματα και οι συγχαρητήριες επιστολές από τα ιδρύματα. Γιατί έτσι κατάλαβαν πως τα εκατομμύριά τους έπιασαν τόπο.

«Μας έκαναν να νιώσουμε καλά», είπε η Violet, «Και έγινε πολύ καλό με τα λεφτά αυτά», σπεύδοντας κιόλας να σημειώσει: «Εμείς είμαστε οι τυχεροί. Δεν έχω λόγο να παραπονιέμαι»…

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button