Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Ερευνα: Τελικά οι άντρες δεν θέλουν τις έξυπνες γυναίκες

Λένε πως οι άνδρες βρίσκουν τις έξυπνες γυναίκες σέξι, ωστόσο, μια έρευνα έρχεται να μας πει πως αυτό συμβαίνει μόνο στη θεωρία.

Η μελέτη που δημοσιεύτηκε αναφέρει πως η «ψυχολογική απόσταση» κάνει μια γυναίκα πιο ευφυή.

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Μπάφαλο διαπίστωσαν πως παρά τους όποιους ισχυρισμούς πως οι άντρες θέλουν μια γυναίκα που είναι πιο έξυπνη, όταν έρχονται αντιμέτωποι με μία από αυτές, τείνουν να μην έλκονται τόσο.

«Ψυχολογική απόσταση» είναι όταν τα άτομα βασίζονται σε περιλήψεις για να αποφασίσουν για ένα γεγονός που είναι μακρινό ή υποθετικό.

Ενώ οι προηγούμενες μελέτες σχετικά με την έλξη έδειξαν πως η εγγύτητα κάνει κάποιον πιο ελκυστικό, η μελέτη από το Μπάφαλο διαπιστώνει ακριβώς το αντίθετο σχετικά με το όταν η γυναίκα είναι πιο έξυπνη από τον άνδρα.

Τι λέει η έρευνα: Οταν οι άνδρες ανέμεναν να αλληλεπιδράσουν με μια γυναίκα που ήταν μακριά εξέφραζαν μεγαλύτερη επιθυμία να τη γνωρίσουν. Οταν, όμως, οι άνδρες σχετίζονταν με μια γυναίκα που ήταν στον ίδιο χώρο, έδειξαν πως έχουν λιγότερο ρομαντικό ενδιαφέρον γι΄ αυτή, εάν οι… επιδόσεις της απέναντι στους άλλους ήταν υψηλότερες.

Ερευνητής αναφέρει πως όταν οι άνδρες συνομιλούν με μια γυναίκα που είναι πιο έξυπνη από αυτούς, μπορεί να αισθανθούν μια «στιγμιαία μετατόπιση αξιολόγησης» τους, που τους κάνει να νιώθουν λιγότερη έλξη.

Αυτή η αποσύνδεση, όπως αναφέρει ο Independent, που υπάρχει μπορεί να βρίσκεται ανάμεσα με το πώς αισθάνονται όταν υπάρχει «ψυχολογική απόσταση» και το πώς νιώθουν σε καταστάσεις που υπάρχει «κοινωνική σύγκριση».

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button