Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

«Επιτέθηκαν με λυσσώδη μανία σε δημοσιογράφους που κάλυπταν την εκτέλεση Στεφανάκου»

Η ΕΣΗΕΑ κάνει λόγο για άγριο ξυλοδαρμό εικονολήπτη, ενώ τονίζει ότι οι αστυνομικοί έμεναν θεατές
MEDIA
13:50 • 18/01/2018
«Επιτέθηκαν με λυσσώδη μανία σε δημοσιογράφους που κάλυπταν την εκτέλεση Στεφανάκου»
προσθήκη στα αγαπημένα
Επιθέσεις κατά των δημοσιογράφων, αλλά και πολιτών, που βρέθηκαν στο Χαϊδάρι, στο σημείο που δολοφόνησαν τον Βασίλη Στεφανάκο καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει τις χθεσινές επιθέσεις κατά δημοσιογράφων, τεχνικών, φωτοειδησεογράφων αλλά και απλών πολιτών, οι οποίοι βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας του Βασίλη Στεφανάκου. Άτομα που φέρονται να σχετίζονται με τον δολοφονημένο επιτέθηκαν με λυσσώδη μανία στους συναδέλφους την ίδια ώρα που οι αστυνομικοί, οι οποίοι παραβρίσκονταν, παρέμεναν θεατές. Οι επιθέσεις δεν ήταν μεμονωμένες αλλά αντίθετα αυξάνονταν καθώς περνούσε η ώρα δημιουργώντας ακραίες συνθήκες για τους συναδέλφους, αλλά και για τους απλούς πολίτες που συνέρρεαν. Από τον άγριο ξυλοδαρμό ένας εικονολήπτης διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Είναι απαράδεκτη η χθεσινή στάση της Αστυνομίας. Ζητούμε από τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να διεξάγει αμέσως έρευνα, να καταλογίσει τις ευθύνες και να μας απαντήσει για τα όσα πρωτοφανή συνέβησαν εναντίον των συναδέλφων αλλά και ανυπεράσπιστων συμπολιτών μας»

Ταυτόχρονα, το Δ.Σ. τονίζει ότι οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν φοβούνται κανέναν. «Έχουν αποδείξει ότι μπορούν να επιτελούν το έργο τους κάτω από τις δυσκολότερες συνθήκες και δεν πτοούνται ούτε από τραμπούκους ούτε από οργανωμένες ομάδες. Θα συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη της ενημέρωσης των πολιτών, όπως τους καλεί το καθήκον τους» τονίζεται

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button