Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Επεισόδια στα Εξάρχεια για τον Γρηγορόπουλο – Τα ΜΑΤ διώχνουν τις κάμερες

Διμοιρίες των ΜΑΤ απέκλεισαν τους δημοσιογράφους από την οδό Στουρνάρη ώστε να μην μεταδίδεται εικόνα από τα επεισόδια με τους αντιεξουσιαστές – Οι περίπου 1.000 συμμετέχοντες στην πορεία ταμπουρώθηκαν στην πλατεία Εξαρχείων

Επεισόδια με πετροπόλεμο και μολότοφ ακολούθησαν την πορεία των αντιεξουσιαστών στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, του 15χρονου που δολοφονήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2008 από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πορείας  περίπου 1.000 μέλη αριστερών συλλογικοτήτων και της εξωκοινοβουλευτικης αριστεράς καθώς και αναρχικές οργανώσεις μετέβησαν στο σημείο που βρήκε το θάνατο ο Γρηγορόπουλος και αμέσως μετά ξεκίνησαν επεισόδια με την Αστυνομία.
Τα επεισόδια γίνονται στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την Στουρνάρη, Τσοσίτσα, Μπουμπουλίνας και Σολωμού.
Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικές δυνάμεις κρατούν μια παθητική στάση, ενώ παράλληλα απέκλεισαν την πρόσβαση των δημοσιογράφων στην περιοχή των επεισοδίων, προφανώς για να μην υπάρχει εικόνα από τα έκτροπα που για μια ακόμη φορά συντελούνται στο κέντρο της Αθήνας.
Λίγο μετά τις 9 το βράδυ τα επεισόδια είχαν ως επίκεντρο την περιοχή γύρω από την οδό Μπουμπουλίνας, ενώ η Αστυνομία είχε ήδη προχωρήσει σε 22 προσαγωγές.

Δείτε video: Συνεχίζονται τα επεισόδια στα Εξάρχεια

 

Δείτε video: Καίγεται αυτοκίνητο στα Εξάρχεια

Βροχή μολότοφ στους δρόμους των Εξαρχείων 

Η πορεία

Οι αντιεξουσιαστικές ομάδες συγκεντρώθηκαν και ξεκίνησαν την πορεία λίγο μετά τις 6 το απόγευμα με προορισμό το σημείο όπου ο Αλέξης Γρηγορόπουλος έχασε τη ζωή του, στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια.

Το κέντρο της Αθήνας ήταν απροσπέλαστο αυτή την ώρα: Άνδρες των ΜΑΤ βρίσκονται αριστερά και δεξιά των πεζοδρομίων και άνδρες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης βρίσκονται παραταγμένοι στα κάθετα στενά των οδών Πανεπιστημίου και Σταδίου.

Να σημειωθεί πως νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η μαθητική πορεία η οποία ξεκίνησε με επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Από τις 12 το μεσημέρι και για περίπου δύο ώρες, κουκουλοφόροι προκαλούσαν επεισόδια, πετώντας μολότοφ και προκαλώντας φθορές σε βιτρίνες και τράπεζες. Ολο αυτό το διάστημα, η αστυνομία στεκόταν σε ρόλο παρατηρητή, αφήνοντας τους ταραξίες να καταστρέφουν ανενόχλητοι ό,τι έβρισκαν μπροστά τους σε Προπύλαια, πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους!

Νεαροί πέταξαν μολότοφ και πέτρες στο Σύνταγμα, ενώ πριν ξεκινήσει το συλλαλητήριο είχαν στηθεί οδοφράγματα γύρω από τα Προπύλαια. Συγκεκριμένα, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε κλούβα της αστυνομίας στη Ρήγα Φεραίου. Γρήγορα επεκτάθηκαν και σε άλλα σημεία, χωρίς ωστόσο να πάρουν μεγάλες διαστάσεις. Οι κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες και φωτοβολίδες, επιτέθηκαν σε τράπεζα ενώ ξήλωσαν και πεζοδρόμια, ενώ τα ΜΑΤ απάντησαν με  χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

Στη συνέχεια οι κουκουλοφόροι μπήκαν στη μαθητική πορεία και προκάλεσαν επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος ενώ για φινάλε η ένταση μεταφέρθηκε ξανά στα Προπύλαια. Μετά τις δύο το μεσημέρι τα πνεύματα ηρέμησαν και οι δρόμοι δόθηκαν σταδιακά στην κυκλοφορία.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button