Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Εξυπνα τηλέφωνα: Πόσο σημαντικά είναι τελικά για τον άνθρωπο Το smartphone έρχεται τέταρτο όσον αφορά στο πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στην καθημερινότητα των ανθρώπων, πίσω μόνο από την οικογένεια, τους φίλους και τα κατοικίδια!

Τα «έξυπνα» τηλέφωνα ή αλλιώς τα smartphones έχουν γίνει πλέον απαραίτητα και αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Έρευνα που διενήργησαν από κοινού ψυχολόγοι των πανεπιστημίων της Αγγλίας και της Γερμανίας τα έξυπνα κινητά είναι πιο σημαντικά στην καθημερινότητά μας απ’ ότι οι γείτονες, οι συνάδελφοι, οι συγκάτοικοι και οι καθηγητές.

Το smartphone έρχεται τέταρτο όσον αφορά στο πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στην καθημερινότητα των ανθρώπων, πίσω μόνο από την οικογένεια, τους φίλους και τα κατοικίδια.

Στην έρευνα έλαβαν μέρος 1.156 άνδρες και γυναίκες ηλικίας από 15 έως 83 ετών που κλήθηκαν να αξιολογήσουν online τη σημασία που έχουν στη ζωή τους άνθρωποι και αντικείμενα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, οι γονείς και τα παιδιά παίζουν τον πιο σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητά μας, τη στιγμή που δάσκαλοι και καθηγητές βρίσκονται στην τελευταία θέση των επιλογών.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 65% των Βρετανών κάτω των 35 που διαθέτουν κινητό λένε πως το smartphone είναι ένα από τα πράγματα που ελέγχουν μόλις ξυπνήσουν, ενώ κατά μέσο όρο περνούν τρεις ώρες τη μέρα μπροστά στην οθόνη της συσκευής τους.

Πίσω από τα έξυπνα τηλέφωνα, που η έρευνα χαρακτηρίζει ως «πιστούς συντρόφους μας», βρέθηκαν κατά σειρά οι συγκάτοικοι, οι φορητοί υπολογιστές, οι συνάδελφοι, η τηλεόραση, το ραδιόφωνο, οι γείτονες και τα σταθερά τηλέφωνα.

tovima.gr

 

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button