Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Εισαγγελική έρευνα ζητά η ΠΟΕΔΗΝ για τους «μεταφερόμενους» ασθενείς του Πολάκη

Αναφορά στους εισαγγελείς πρωτοδικών Μεσσηνίας και Ζακύνθου έκανε η ΠΟΕΔΗΝ, για τους τρεις μεταφερόμενους ασθενείς που χειρουργήθηκαν στη Ζάκυνθο την περασμένη εβδομάδα, παρόντος του Παύλου Πολάκη.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία ζητούν από τους εισαγγελείς να διενεργήσουν έρευνα για «τις συνθήκες που χειρουργήθηκαν οι τρεις μεταφερόμενοι ασθενείς, την Τετάρτη, 3 Μαΐου, στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου».

Οπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, οι «τρεις μεταφερόμενοι ασθενείς από το νοσοκομείο Κυπαρισσίας, χειρουργήθηκαν αιφνιδιαστικά χωρίς να τηρηθεί το ιατρικό θεραπευτικό πρωτόκολλο στο νοσοκομείο της Ζακύνθου την Τετάρτη 3 Μαΐου, από μεταφερόμενους γιατρούς που κατά το νόμο δεν είχαν δικαίωμα να χειρουργήσουν στο εν λόγω νοσοκομείο».

Ακόμη σημειώνεται ότι «στη χειρουργική ομάδα των γιατρών που χειρούργησαν τους τρεις ασθενείς συμμετείχε ως γιατρός ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Πολάκης, ιδιώτης γιατρός στο επάγγελμα. Σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία απαγορεύεται ιδιώτης γιατρός χωρίς να έχει εξαρτημένη σχέση εργασίας με το νοσοκομείο Ζακύνθου, να παρευρίσκεται στα χειρουργεία, πόσο μάλλον να λαμβάνει μέρος σε χειρουργικές πράξεις».

Επιπλέον, «οι τρεις χειρουργημένοι ασθενείς πριν κλείσουν 24ωρο μετά το χειρουργείο, εξαφανίστηκαν, χωρίς να ερωτηθούν και να συναινέσουν οι αρμόδιοι γιατροί του νοσοκομείου». Η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι τα χειρουργεία είναι κλειστά από τον Νοέμβριο του 2016 και «με βάση το πόρισμα της επιτροπής, που ο ίδιος ο υπουργός Υγείας όρισε και επικεφαλής είναι ο επίκουρος καθηγητής Αναισθησιολογίας κ. Πέτρου, ακόμα και σήμερα είναι επισφαλής η λειτουργία τους».

Με βάση όλα αυτά, η ΠΟΕΔΗΝ ζητά να διερευνηθούν και να αποδοθούν ποινικές ευθύνες εάν υπάρχουν σε όλους τους εμπλεκόμενους που, όπως αναφέρει, «έθεσαν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών που χειρουργήθηκαν. Απαξίωσαν την λειτουργία του νοσοκομείου Ζακύνθου προσπαθώντας να δημιουργήσουν τετελεσμένα για την επαναλειτουργία των χειρουργείων, παρά την αντίθετη άποψη της επιστημονικής κοινότητας και της επιτροπής που ο ίδιος ο υπουργός όρισε» κάνοντας λόγο για «επικοινωνιακό σόου».

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button