Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Δωρεάν ταξίδια για 7.000 νέους ανακοίνωσε η Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα παρέχει την δυνατότητα σε 7.000 μαθητές σχολείων να ταξιδέψουν δωρεάν σε όλη την Ευρώπη.

Πέρυσι, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πέρασε ένα ψήφισμα όπου ζητούσε από την Κομισιόν να δοθούν σε όλους τους 18χρονους πολίτες της ΕΕ δωρεάν εισιτήρια InterRail. Αυτά τα εισιτήρια είναι μηνιαίες κάρτες απεριόριστων διαδρομών που θα προσέφεραν την δυνατότητα σε νεαρούς ανθρώπους να πραγματοποιούν τα ταξίδια τους δωρεάν μέσω τρένων σε όλη την Ευρώπη.

Ωστόσο, η Κομισιόν ανέφερε πως είναι αδύνατον να προσφέρει και στους 5.4 εκατομμύρια 18χρονους πολίτες της ΕΕ δωρεάν εισιτήρια αφού «Η Επιτροπή εκτίμησε ότι μια τέτοια πρωτοβουλία θα κόστιζε μεταξύ 1.2 και 1.6 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο» κάτι που καθιστά μια τέτοια κίνηση αδύνατη να υλοποιηθεί την παρούσα στιγμή.

Όμως η Κομισιόν ανέφερε ότι ένα ποσό το οποίο μπορεί να διαθέσει για μια ανάλογη πρωτοβουλία είναι αυτό των 2.5 εκατομμυρίων ευρώ που θα δώσει την δυνατότητα αρχικά σε 5.000 νέους να επισκεφθούν όποια ευρωπαϊκή χώρα επιθυμούν.

Το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που ήταν και ο κύριος εκφραστής αυτής της ιδέας, χαρακτήρισε την απόφαση της Κομισιόν ως μια «χαμένη ευκαιρία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button