Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Δωρεάν προβολή και παρατήρηση του έναστρου ουρανού από το Πλανητάριο

Διπλή «γιορτή» για την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού από το Ίδρυμα Ευγενίδου.

Με προβολή ψηφιακής παράστασης και παρατήρηση του έναστρου ουρανού ετοιμάζεται να «γιορτάσει» την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού το Ίδρυμα Ευγενίδου (Λ. Συγγρού 387, Π.Φάληρο). Και οι δύο εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο για το κοινό προγραμματίζονται για τις 19 Ιουνίου, δύο ημέρες πριν από το Θερινό Ηλιοστάσιο.

Συγκεκριμένα, στον τεράστιο θόλο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου θα προβληθεί «To φάντασμα του Σύμπαντος: Το κυνήγι της σκοτεινής ύλης», μία εντυπωσιακή παράσταση που ενδείκνυται για παιδιά άνω των 10 ετών και ενήλικες και η οποία επιχειρεί να «οπτικοποιήσει» την κατά τ’ άλλα αόρατη σκοτεινή ύλη (έχει ανιχνευτεί μόνο από την βαρυτική της επίδραση).

 Την παράσταση θα προλογίσει ο ερευνητής στο Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Δρ. Αντώνης Γεωργακάκης. Για τις δύο προβολές (ώρες 19:00 και 20:00) είναι απαραίτητα τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιηθεί από το ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18:30 της ίδιας μέρας.

Μόλις νυχτώσει, τα τηλεσκόπια της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης θα «ταξιδέψουν» το κοινό στον Δία, τον Κρόνο και στα διπλά συστήματα Αστέρων. Η παρατήρηση του νυκτερινού ουρανού θα πραγματοποιηθεί από τις 21:00 έως της 23:00 στον προαύλιο χώρο του Πλανηταρίου και δεν χρειάζεται κράτηση θέσης ή δελτίο εισόδου.

tovima.gr

 

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button