Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Δημοσκόπηση ψυχρολουσία MRB: Τι έδειξε για αλλαγή φύλου, για ποιον χτυπά η καμπάνα

Τι έδειξε για την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αλλαγή φύλου η τελευταία δημοσκόπηση της MRB;

Διαφωνία της πλειοψηφίας απέναντι στον νόμο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου που ψηφίστηκε στη Βουλή την Τρίτη, αλλά και απαισιοδοξία για την πορεία της κατάστασης στη χώρα, καταγράφει δημοσκόπηση της MRB για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel.

Στη σχετική ερώτηση για το αν συμφωνούν με τον νόμο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου, το 58,6% απαντά ότι σίγουρα ή μάλλον διαφωνεί, έναντι του 39,3% που συμφωνεί, με το 21,1% να απαντά «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ».

Το ποσοστό διαφωνίας αυξάνεται σημαντικά, σχετικά με τη δυνατότητα νομικής αλλαγής φύλου σε άτομα ηλικίας 15-17 ετών. Στην περίπτωση αυτή διαφωνεί μάλλον ή σίγουρα το 71,7% των ερωτωμένων, έναντι ποσοστού 26,7% που συμφωνεί.

15-17.jpg

Υψηλά είναι τα ποσοστά όσων διαφωνούν στο σύνολο των ανδρών (73,2%), στις ηλικίες 18-34 (78,6%), στα ημιαστικά/αγροτικά στρώματα (76,2%), στους γονείς με παιδιά έως 17 ετών (75,5%), όπως και σε όσους δε έχουν πάει σχολείο ή έχουν τελειώσει μόνο το Δημοτικό (75,6%).

andres-gyn.jpg

Σε ερώτηση για τη στάση της Εκκλησίας απέναντι στο ζήτημα, η πλειοψηφία με 51,4% τη χαρακτηρίζει θετική, το 44,2% απαντά ότι ήταν μάλλον ή σίγουρα αρνητική, ενώ το 4,3% δεν παίρνει θέση.

ekkl.jpg

Επιφυλάξεις καταγράφονται στο σύνολο των ερωτωμένων και για τη συγκυρία που επέλεξε η κυβέρνηση για τη νομοθετική πρωτοβουλία της, με το 72,4% των ερωτωμένων να απαντά ότι μάλλον ή σίγουρα διαφωνεί με την χρονική στιγμή που επιλέχθηκε, έναντι 23,8% που μάλλον ή σίγουρα συμφωνεί.

sygkyria.jpg

Εντύπωση προκαλεί όμως ότι στο ερώτημα αν «το ελληνικό δίκαιο θα πρέπει να εναρμονιστεί με το δίκαιο της υπόλοιπης Ευρώπης όπως έχει υποχρέωση η χώρα», το διόλου ευκαταφρόνητο 39,4% απαντά «μάλλον ή σίγουρα όχι», έναντι του 52% που απαντά «μάλλον ή σίγουρα ναι».

Απαισιοδοξία για την κατάσταση στη χώρα

Όσον αφορά στον δείκτη αισιοδοξίας, αυτός εξακολουθεί να κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, με ποσοστό μόλις 5,7% των πολιτών να απαντά ότι τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν πολύ ή αρκετά καλά, έναντι 74,6% που απαντά ότι τα πράγματα πηγαίνουν αρκετά ή πολύ άσχημα, αν και σημειώνεται ελαφρά άνοδος της αισιοδοξίας έναντι της προηγούμενης δημοσκόπησης τον Φεβρουάριο (όπου τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 2,1% και 89,8%).

Όπως είναι φυσικό τα νούμερα αυτά έφεραν κρύο ιδρώτα στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είδε τις αντιδράσεις της κοινωνίας να γιγαντώνονται απέναντι στο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button