Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Δημοσκόπηση: Ποια κόμματα θα δώσουν μάχη για να μπουν στη Βουλή

Μάχη για είσοδο στη Βουλή θα δώσουν αρκετά κόμματα σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ.

Στη σφυγμομέτρηση η ΝΔ εμφανίζει διαφορά 13 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου έναντι του κυβερνώντος κόμματος, που πάντως έχει μειωθεί κατά 5% σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της ΠΑΜΑΚ, ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη αναδεικνύεται σε τρίτη πολιτική δύναμη σε πεντακομματική Βουλή.

Ειδικότερα, στην εκτίμηση για την πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 30,5% έναντι 33% στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση, ο ΣΥΡΙΖΑ 17,5% (από 15%), 7,5% σημειώνει η ΔΗΣΥ (από 6%), 7% η ΧΑ (σταθερό ποσοστό), 6,5% καταγράφει το ΚΚΕ (έναντι 7,5% στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση).

Το ενδιαφέρον παρουσιάζεται σε κόμματα που βρίσκονται μέσα στη Βουλή, ωστόσο η δημοσκόπηση τα δείχνει εκτός.

Ειδικότερα 2% συγκεντρώνει η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη από 2,5% στην προηγούμενη μέτρηση, 2% συγκεντρώνουν οι ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου και 1% Το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, από 2% στην προηγούμενη μέτρηση. «Άλλο κόμμα» δηλώνει το 8,5% των ερωτηθέντων, ενώ 16,5% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Για την εκλογή νέου αρχηγού στην Κεντροαριστερά το 58% των ερωτώμενων αναφέρει ότι δεν τον ενδιαφέρει καθόλου το ζήτημα, 17,5% λίγο, 15% αρκετά, 8% πολύ ενώ 1,5% απαντά στο ερώτημα «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button