Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Γνωστός αντικέρ και πραγματογνώμονας της ΕΛΑΣ έκλεβε… τα κλεμμένα!

Γνωστός αντικέρ και εκτιμητής έργων τέχνης του Κολωνακίου που εκτελούσε χρέη πραγματογνώμονα σε κλεμμένες παρτίδες κοσμημάτων για λογαριασμό της ΕΛ.ΑΣ, συνελήφθη από την Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής γιατί έκλεβε τα … κλεμμένα.

Μοιάζει απίστευτο αλλά ο 63χρονος εκτιμητής, αντικατέστησε χρυσές λίρες, πανάκριβες αλυσίδες και φύλλα χρυσού από τις δύο μεγάλες υποθέσεις με τη μαφία των Ρομά και τους Γεωργιανούς με το σίδερο με faux bijoux για να τσεπώσει τα γνήσια.

Οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες την περασμένη Παρασκευή  όταν πήγαν στο γραφείο του στο Κολωνάκι να παραλάβουν τα κλεμμένα και διαπίστωσαν ότι οι λίρες ήταν … αγιοβασιλιάτικες!
Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται πριν μερικές ημέρες όταν ο 63χρονος εκτιμητής της ΕΛ.ΑΣ παρέλαβε τα κοσμήματα από την μεγάλη υπόθεση με τους Γεωργιανούς ληστές με τα σίδερα.  Ο συγκεκριμένος, ήταν σύμφωνα με πληροφορίες χρόνια πραγματογνώμονας της Αστυνομίας και είχε ως καθήκον να εκτιμά όσα κοσμήματα προέρχονταν από κατασχέσεις και δεν είχαν αναγνωριστεί πριν καταλήξουν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι αστυνομικοί λόγω του πλήθους των κλοπιμαίων, δέχτηκαν την πρόταση που τους έκανε ο εκτιμητής να τα αφήσουν για μία ημέρα και να τα παραλάβουν την επόμενη.

Ο 63χρονος τους έκανε αυτή την πρόταση προκειμένου να έχει στη διάθεση του χρόνο να αντικαταστήσει τα αυθεντικά κοσμήματα με faux από το παζάρι και να τσεπώσει το “θησαυρό”. Όμως στάθηκε άτυχος αφού οι έμπειροι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής είχαν φροντίσει να φωτογραφήσουν ένα- προς ένα τα κομμάτια.

Έτσι όταν το μεσημέρι της Παρασκευής, πήγαν στο γραφείο του στο Κολωνάκι για να παραλάβουν τα “ορφανά” κομμάτια και να τα παραδώσουν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και είδαν ότι δεν ήταν αυτά που του είχαν αφήσει του πέρασαν χειροπέδες. Βέβαια, ο ίδιος προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι έκανε λάθος και μπέρδεψε τις παρτίδες όμως δεν τους έπεισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες την ίδια τακτική φέρεται να έχει ακολουθήσει και στην παρτίδα με τα κλεμμένα των Ρομά ενώ οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της απάτης. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για υπεξαίρεση και απάτη σε βαθμό κακουργήματος ενώ την Τετάρτη αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button