Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Β.Σόιμπλε σε στιλ… Αδόλφου Χίτλερ: Καταρρέουν τα πάντα στην ευρωζώνη και την ΕΕ και αυτός μιλάει ακόμα για Grexit!

Tις τελευταίες ώρες του Αδόλφου Χίτλερ τον Απρίλιο του 1945 στην υπόγειο καταφύγιο του στο Βερολίνο, αρχίζει και θυμίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ σόϊμπλε.
Οπως εκείνος έδινε εντολές σε φανταστικές στρατιές και ανύπαρκτες μεραρχίες να επιτεθούν κατά των Σοβιετικών που έμπαιναν στο Βερολίνο, έτσι και ο Β.Σόιμπλε την ώρα που το δημοψήφισμα στην Ιταλία και οι προεδρικές εκλογές στην Αυστρία απειλούν την ίδια την ύπαρξη της ΕΕ (ως απόρροια της πολιτικής του Βερολίνου, πάλι), ενώ η Βρετανία σε τρεις μήνες ενεργοποιεί την διαδικασία εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ενωση, αυτός, “στην κοσμάρα του”, μιλάει για… Grexit!
Οταν όλες οι προβλέψεις είναι πώς σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από σήμερα θα υπάρχει το “γερμανικό” ευρώ στις περισσότερες χώρες της ευρωζώνης, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ υποστηρίζει  σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Bild am Sonntag ότι “Μόνο διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, θα διατηρήσουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη”.
Και όπου λέει “διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις”, εννοεί φυσικά περισσότερους φόρους, έμμεσους ή άμεσους, περισσότερες ασφαλιστικές εισφορές, μικρότερους μισθούς στο δημόσιο τομέα (που σημαίνει μείωση της κατανάλωσης και της εμπορικής κίνησης) μείσωη συντάξεων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα κλπ,
Η Ιταλία, σήμερα, απ’ότι δείχνουν ΟΛΕΣ οι δημοσκοπήσεις ψηφίζει “Οχι” στην αλλαγή του Συντάγματος που ζητεί ο αριστερός Μ.Ρέντσι (ο επονομαζόμενος και “Τσίπρας με γραβάτα”), προς ενίσχυση της κεντρικής εξουσίας των Βρυξελλών. Και η απειλή του για παραίτηση ακούγεται περισσότερο “γραφική” παρά οτιδήηποτε άλλο…
Και αυτό το ενδεχόμενο είναι ικανό να «πυροδοτήσει» αλυσιδωτές αντιδράσεις στη γειτονική χώρα, που θα μπορούσαν να την οδηγήσουν εκτός ευρώ ή ακόμα και εκτός της ΕΕ!
Διενέργεια δημοψηφίσματος για έξοδο της Αυστρίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έπειτα από ενδεχόμενη νίκη του υποψήφιου του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων και υπαρχηγού του, Νόρμπερτ Χόφερ, στον αυριανό επαναληπτικό γύρο των αυστριακών προεδρικών εκλογών, προβλέπει ο εμπνευστής του Brexit και πρώην αρχηγός του κόμματος UKIP, Νάιτζελ Φάρατζ.
«Ο Χόφερ θα ζητήσει να διενεργηθεί δημοψήφισμα στην Αυστρία ως προς τη συμμετοχή της στην ΕΕ», τόνισε ο Φάρατζ στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, και όπως μεταδίδει απόψε το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), εμφανίστηκε πεπεισμένος για την εκλογική νίκη του υποψήφιου της αυστριακής Ακροδεξιάς, δηλώνοντας πως στοιχηματίζει όλα του τα χρήματα ότι ο Χόφερ θα κερδίσει αυτές τις εκλογές.
Και ο Β.Σόιμπλε, την ώρα που αρχίσει να καταρρέει το οικοδόμημα, μιλάει για Grexit! Και ποιος είπε ότι η Ελλάδα, ακόμα και αν υπάρξει Grexit, θα είναι η πρώτη ή η τελευταία που θα βγει από την ευρωζώνη;
enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button