Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Βόμβα Βίτσα για στρατιωτική θητεία: Τι αλλάζει με αναβολές και εξαγορά

Τι αλλάζει με αναβολές και εξαγορά στη στρατιωτική θητεία;

Σημαντικές αλλαγές για τη στρατιωτική θητεία προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Βίτσας.

Στα 33 έτη (από τα 35 που ισχύει σήμερα) μειώνεται το όριο ηλικίας για την εξαγορά της στρατιωτικής θητείας.

Την κατάθεση της σχετικής ρύθμισης προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Βίτσας, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μέτρο με δημοσιονομικό όφελος.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου αφορά ρυθμίσεις σε θέματα σταδιοδρομίας και εξέλιξης στελεχών και οικονομικής μέριμνας και λογιστικού των Ενόπλων Δυνάμεων και προβλέπει την σύσταση Κοινού Σώματος Οικονομικών Επιθεωρητών.

Ο κ. Βίτσας προανήγγειλε επίσης την κατάθεση τροπολογίας με την οποία θα δικαιούνται περισσότερου χρόνου αναβολής στράτευσης και οι διακριθέντες επιστήμονες που εργάζονται εντός της χώρας, πέραν των επιστημόνων του εξωτερικού, που γι΄αυτούς ισχύει ήδη.

«Θα υπάρχει ένας κατάλογος ερευνητικών ιδρυμάτων, οι οποίοι είναι σε αντιστοιχία με το εξωτερικό, όπως για παράδειγμα ο Δημόκριτος, όπου τα παιδιά που δουλεύουν εκεί και πιθανώς η δουλειά τους να έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από το να δουλεύει κάποιος στο Λονδίνο, να απολαμβάνουν την δυνατότητα μεγαλύτερης αναβολής στράτευσης» εξήγησε ο αν. υπουργός Άμυνας, προσθέτοντας πως με τον τρόπο αυτό επιχειρείται να αποτραπεί «ένα κομμάτι του brain rain».

Ακόμη, ο κ. Βίτσας ενημέρωσε την αρμόδια Επιτροπή, για την κατάθεση τροπολογίας με βάση την οποία θα απονέμεται τιμητικά επιπλέον βαθμός σε αξιωματικούς πολεμικής διαθεσιμότητας που έχουν αναπηρία 100% και άνω.

Ειδικώς για το θέμα αυτό, ο υπουργός ανέφερε ότι υπάρχουν 14 τέτοιες περιπτώσεις ανθρώπων οι οποίες εμπίπτουν στη συγκεκριμένη ρύθμιση.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button