Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Βρυξέλλες: Εξουδετερώθηκε βομβιστής αυτοκτονίας στον κεντρικό σταθμό των τρένων

Ο δράστης φορούσε γιλέκο με εκρηκτικό μηχανισμό – Δεν υπήρξε τραυματισμός πολίτη – Εκκενώθηκε η περιοχή – Διεκόπη η κίνηση των συρμών στη βελγική πρωτεύουσα

Επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό στον κεντρικό σταθμό του μετρό στις Βρυξέλλες πραγματοποίησε ένας άνδρας το βράδυ της Τρίτης.

Η αντίδραση των αστυνομικών ήταν άμεση. Ο δράστης δέχθηκε τα πυρά των αστυνομικών, οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο, καθώς η πόλη του Βελγίου εξακολουθεί να βρίσκεται υπό καθεστώς έκτακτης κατάστασης, μετά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Η αστυνομία έδωσε εντολή σε κάθε περίπτωση να εκκενωθεί η κεντρική πλατεία Grand Place, καθώς και ο κεντρικός σταθμός, ενώ διεκόπη προσωρινά η κίνηση των συρμών για λόγους ασφαλείας.

Αναφορές κάνουν λόγο για δύο μικρές εκρήξεις, ενώ μία φωτογραφία που βγήκε στο διαδίκτυο δείχνει στο εσωτερικό του σταθμού μία φλεγόμενη στήλη, η οποία δημιουργήθηκε από την έκρηξη.

Ο δράστης, κατά πάσα πιθανότητα, φορούσε εκρηκτικό γιλέκο. Στο σημείο βρίσκονται ειδικοί της βελγικής αστυνομίας, ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί σε μεγάλη ακτίνα.

Η αστυνομία δήλωσε ότι η κατάσταση είναι πλέον υπό έλεγχο και ότι ο επίδοξος δράστης «εξουδετερώθηκε».

Στιγμιότυπο από τη φωτιά που προκλήθηκε εντός του σταθμού

Η αστυνομία έδωσε εντολή να εκκενωθεί περιμετρικά η περιοχή και οι πολίτες να προφυλαχθούν σε κοντινά καταστήματα.

Αρχικά επικράτησε πανικός ανάμεσα στον κόσμο, καθώς ο δράστης εισήλθε δίχως να ελεγχθεί εντός των εγκαταστάσεων, όπου θα μπορούσε να είχε προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά, ενδεχομένως και δεκάδες θύματα.

– See more at: http://newsone.gr/ellada/1525837-bry3elles-e3oydeterw8hke-bombisths-aytoktonias-ston-kentriko-sta8mo-twn-trenwn#sthash.3oELjJ9a.dpuf

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button