Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Βρέφος ξεπέρασε καρκίνο που κάλυπτε το 60% του εγκεφάλου του

Μία μικρή «μαχήτρια», μόλις εννέα μηνών, κατάφερε να νικήσει όγκο που κάλυπτε το 60% του εγκεφάλου της.

Η μόλις εννέα μηνών Katie Rose Hayes γεννήθηκε το Σεπτέμβριο του 2018, περίπου τέσσερις εβδομάδες πρόωρα καθώς η μητέρα της εμφάνισε προεκλαμψία, εξαιτίας της ιδιαίτερα υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Το νέο μέλος της οικογένειας γεννήθηκε με καισαρική και όλα έβαιναν καλώς μέχρι που η γιαγιά παρατήρησε κάτι ασυνήθιστο στην μικρή της εγγονή.

Οι γονείς κινητοποιήθηκαν άμεσα, μεταφέροντας το βρέφος στο νοσοκομείο όπου και διαγνώσθηκε με σπάνιο όγκο στον εγκέφαλο, που καταλάμβανε μάλιστα, το 60% του εγκεφάλου του.

«Ενώ ήταν μόλις δύο εβδομάδων ξεκίνησε να κάνει εμετούς και το κεφάλι της να διογκώνεται» δήλωσε η μητέρα σε αμερικάνικο μέσο ενημέρωσης.

«Οι γιατροί του νοσοκομείου μας συμβούλευσαν να αλλάξουμε το γάλα της και μας διαβεβαίωσαν ότι θα γίνει καλά. Η Katie όμως εξακολουθούσε να κάνει εμετούς και έτσι επιστρέψαμε στο νοσοκομείο, όπου έγινε και η διάγνωση του όγκου μέσω αξονικής» πρόσθεσε.

Οι πιθανότητες επιβίωσης του βρέφους ήταν ελάχιστες, καθώς ο σπάνιος αυτός όγκος, που ονομάζεται γλοιοβλάστωμα, είναι ιδιαίτερα επιθετικός και στην περίπτωση της Katie, ήταν στο μέγεθος μίας μπάλας τένις, καταλαμβάνοντας το 60% του εγκεφάλου της.

Ο Δρ Samer Elbabaa, παιδίατρος νευροχειρουργός, προειδοποίησε την οικογένεια για τους κινδύνους της χειρουργικής επέμβασης. «Κάναμε μία σχολαστική αλλά πολύ επικίνδυνη επέμβαση. Οι γονείς της ήταν πολύ γενναίοι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο θεράπων ιατρός.

Στις 26 Οκτωβρίου κι αφού οι γιατροί σταθεροποίησαν την κατάσταση της, η μικρή Katie υποβλήθηκε σε χειρουργείο, όπου και αφαίρεσαν το μεγαλύτερο μέρος του όγκου.

Έκτοτε η μικρή Katie έχει υποβληθεί σε δέκα γύρους χημειοθεραπειών ενώ τον Δεκέμβρη του 2018 ο όγκος μειώθηκε στο μισό του μέγεθος.

Την 31η Μαΐου η μικρή «μαχήτρια» ολοκλήρωσε και την τελευταία της χημειοθεραπεία ενώ περί τα τέλη του Αυγούστου αναμένεται να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία για να διαπιστωθεί αν ο όγκος της εξακολουθεί να συρρικνώνεται.

«Είναι τρομακτικό αλλά υπάρχει ελπίδα. Ως μητέρα αναπτύσσεις μία δύναμη, που ούτε και εσύ η ίδια πίστευες ότι θα μπορούσες να έχεις» αποκάλυψε η μητέρα της, Mary.

tovima.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button