Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Αφράτο & θεϊκό! Συνταγή για το απόλυτο κέικ σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη

Θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι…

Υλικά

  • 400 γρ. κουβερτούρα Nestlé Dessert 65% κακάο ( 2 συσκευασίες)
  • 5 μέτρια αβγά
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 175 γρ. ηλιέλαιο
  • 80 γρ. ουίσκι
  • 80 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ (10 γρ.)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Ζάχαρη άχνη για σερβίρισμα

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C στον αέρα. Σπάμε τα 200 γρ. από την κουβερτούρα μας με τα χέρια μας σε πολύ μικρά κομμάτια. Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα και καλύπτουμε με μία μεμβράνη.

Βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 2 – 2,5 λεπτά. Στην συνέχεια, αφαιρούμε την μεμβράνη και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει όλη η κουβερτούρα και να μην υπάρχουν κομματάκια.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα αβγά, την ζάχαρη, το ηλιέλαιο, το ουίσκι και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν και να διαλυθεί η ζάχαρη.

Ρίχνουμε και την λιωμένη κουβερτούρα και αφήνουμε στην άκρη.Με ένα μαχαίρι χοντροκόβουμε τα υπόλοιπα 200 γρ. κουβερτούρας και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Περνάμε από κόσκινο το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι, τα προσθέτουμε μέσα στο μπολ και τα ανακατεύουμε ελαφρά. Ρίχνουμε τα στερεά υλικά στα υγρά υλικά και ανακατεύουμε με μια πλαστική σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.

Σε μία βουτυρωμένη φόρμα 10×20 εκ. ρίχνουμε σιγά σιγά όλο το μείγμα μας. Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα και 10 λεπτά. Με το μαχαίρι τρυπάμε το κέικ και αν βγαίνει καθαρό τότε το κέικ μας είναι έτοιμο. Αφού ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα. Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button