Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Απομακρύνεται ο Κικίλιας λόγω Μπαλατσινού: Ποιος τον αντικαθιστά

Γιατί απομακρύνεται ο Κικίλιας από εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και ποια τον αντικαθιστά;

Έτοιμος να προχωρήσει σε διορθωτικές αλλαγές είναι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να στείλει μήνυμα επανεκκίνησης και ανανέωσης λίγο πριν από το Συνέδριο Αρχών και Θέσεων που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά… ο κύβος ερρίφθη. Η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη αναλαμβάνει εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, μέσα στον Οκτώβριο, παίρνοντας τη θέση του Βασίλη Κικίλια.

Φαίνεται οτι ο Βασίλης Κικίλιας πληρώνει το επικοινωνιακό ατόπημα των φωτογραφιών με την Τζένη Μπαλατσινού, που του στερεί από το σοβαρό προφίλ του.

Η Μαρία Σπυράκη, αναμένεται να αναλάβει την «καυτή πατάτα» της επικοινωνίας με στόχο να καλύψει ένα σημαντικό έλλειμμα. Δεν θα εγκαταλείψει την Ευρωβουλή, ωστόσο θα περιορίσει την παρουσία της στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο. Θα δίνει το παρών μόνο σε κορυφαίες κοινοβουλευτικές διαδικασίες και επιτροπές που άπτονται στο χαρτοφυλάκιό της (ενέργεια).

Το μεγάλο ερώτημα παραμένει αν η Μαρία Σπυράκη θα διεκδικήσει σταυρό στη Ά Θεσσαλονίκης, όπου έχει ανοίξει γραφείο ή θα «μετακομίσει» στο Επικρατείας για να μπορεί να έχει την κεντρική ευθύνη της επικοινωνίας κατά την προεκλογική περίοδο.

Το ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές τον Μάιο –Ιούνιο του 2018 είναι ένα σενάριο που συζητάει η Πειραιώς, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο αναγκαία την ανανέωση της επικοινωνιακής στρατηγικής, την οποία σήμερα έχει ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Ο νυν εκπρόσωπος της ΝΔ, αναμένεται να αξιοποιηθεί ευρύτερα, καθώς θεωρείται ένα από τα πιο έμπιστα στελέχη της ηγεσίας.

Την ίδια στιγμή, αλλάζει χέρια και το γραφείο Τύπου της Πειραιώς. Ο Μακάριος Λαζαρίδης θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα κατεβεί υποψήφιος βουλευτής στην Καβάλα.

Το πιο πιθανό σενάριο να παραδώσει την σκυτάλη στον πολιτικό συντάκτης της «Καθημερινής» Κωνσταντίνο Ζούλα. Έναν δημοσιογράφο που θεωρείται ότι εκφράζει τον μετριοπαθή κεντρώο χώρο και έχει πολύ καλή πένα, κάτι που είναι χρήσιμο στην ανάδειξη της είδησης και του μηνύματος στα δελτία Τύπου της ΝΔ.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button