Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Αντικειμενικές αξίες 2018: Στο ΥΠΟΙΚ φοβούνται αυξήσεις σε λαϊκές περιοχές

Είδαν και απόειδαν στο υπουργείο Οικονομικών με τις αντικειμενικές αξίες και αποφάσισαν να συγκροτήσουν τοπικές επιτροπές ανά Περιφέρεια, που θα κληθούν να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά.

Με δεδομένο, όμως, ότι η έλλειψη στοιχειών δεν μπορεί να θεραπευτεί, στήνεται μια Δευτεροβάθμια Επιτροπή, η οποία υποτίθεται ότι θα φιλτράρει ενδεχόμενες στρεβλώσεις -με ποιον τρόπο άραγε;- και αδικίες.

Η «παγίδα» κρύβεται στον προσδιορισμό των αντικειμενικών για το 2018, καθώς στην τροπολογία που κατατέθηκε, προβλέπεται ειδική διαδικασία, που θα ισχύσει μόνο για μια χρονιά. Σύμφωνα με τη διάταξη, τις Τιμές Ζώνης θα τις εισηγηθούν ειδικοί εκτιμητές, στους οποίους θα ανατεθεί με διαγωνισμό το έργο.

Πώς θα βρουν άκρη οι εκτιμητές εκεί που απέτυχαν οι εμπειρογνώμονες της Ομάδας Εργασίας που είχε συγκροτηθεί πριν από το καλοκαίρι; Αυτό που «μυρίζονται» άνθρωποι της αγοράς είναι ότι τουλάχιστον για το 2018, οι αντικειμενικές αξίες θα έχουν έντονα πολιτικό «άρωμα», με στόχο αφενός να αποφευχθούν παρατράγουδα π.χ. αυξήσεις σε λαϊκές περιοχές αφετέρου να μη χρειαστούν μεγάλες αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ του επόμενου έτους, που θα εκκαθαριστεί με τις νέες αντικειμενικές αξίες.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΟΣΘΗΚΗ
Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τίτλο «Μέτρα θεραπείας ατόμων που απαλλάσσονται από την ποινή λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής και άλλες διατάξεις»

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button