Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Αετοί εναντίον drone στη Γαλλία…

Ειδικά εκπαιδευμένη ομάδα χρυσαετών ετοιμάζει η Γαλλία για να αποτρέπει τρομοκρατικές επιθέσεις με drone.
Ζούμε για δεκαετίες την επικράτηση της τεχνολογίας πάνω σε κάθε τι φυσικό. Και βιώνουμε καθημερινά τις επιπτώσεις της. Από την κλιματική αλλαγή μέχρι τις ασθένειες που συνδέονται με το σύγχρονο τρόπο ζωής, ο άνθρωπος βρίσκεται σε μια συνεχή προσπάθεια προσαρμογής, μια ασταμάτητη μάχη με νέα δεδομένα. Σαν προγραμματισμένος, έχει μάθει να επιλέγει κάθε τι καινούριο αντί του παραδοσιακού. Οτιδήποτε γυαλίζει, έχει προτεραιότητα, παίρνει πόντους απέναντι σε ότι φαντάζει παλιό, συνηθισμένο, φορεμένο.

Και όμως, οι Γαλλικές αρχές ασφαλείας, στρέφονται πλέον σε παραδοσιακές μεθόδους για να αντιμετωπίσουν τη σύγχρονη τρομοκρατία. Μπορεί η αφορμή να μην ήταν ένα τρομοκρατικό χτύπημα, αλλά φαρσέρ, που πέταξαν drones πάνω από το Γαλλικό προεδρικό μέγαρο καθώς και έναν αριθμό στρατιωτικών εγκαταστάσεων, η αδυναμία όμως των αρχών να αντιδράσουν αποτελεσματικά, άφησε ερωτηματικά και προβληματισμό.

Μελετώντας όλες τις πιθανές λύσεις, βάζοντας στο τραπέζι ευκολία χειρισμού, αποτελεσματικότητα, χρόνο αντίδρασης και κόστος, κατέληξαν στους χρυσαετούς σαν το πιο κατάλληλο μέσω για να αποτρέψουν παρόμοιες απειλές. Έτσι δημιουργήθηκαν οι σύγχρονοι «3 σωματοφύλακες»  που αυτή τη φορά δεν κουβαλάνε σπαθιά, ούτε φοράνε εντυπωσιακά καπέλα. Όπλα τους είναι τα φονικά τους νύχια και η κοφτερή ματιά. Τα δυνατά φτερά και το ένστικτό τους.

4 χρυσαετοί στην υπηρεσία των Γαλλικών σωμάτων ασφαλείας. Τέσσερα εντυπωσιακά πτηνά που εκπαιδεύτηκαν για περισσότερους από 8 μήνες και είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν τα σύγχρονα, από αέρος απειλητικά gadget. Τα drones.

Βάζοντας κομμάτια από κατεστραμμένα drone στη φωλιά με τους νεογέννητους αετούς, οι εκπαιδευτές τα μαθαίνουν να τα αντιμετωπίζουν σαν πηγή τροφής. Αυτό ακριβώς βλέπουν μπροστά τους πλέον, όταν μεγαλωμένοι και έτοιμοι, βρεθούν απέναντι στις ιπτάμενες μηχανές. Επιτίθενται και με ταχύτητα και ακρίβεια καταρρίπτουν την πιθανή απειλή.

Η υπηρεσία τους έχει φροντίσει και για την ασφάλειά τους, κατασκευάζοντας ειδικά κράνη από δέρμα και Kevlar ώστε να μην τραυματίζονται από έλικες και ουσίες που πιθανόν να μεταφέρει το drone. Έχουν επικίνδυνο έργο βέβαια, αλλά και οι 4 απολαμβάνουν την απεριόριστη αγάπη των εκπαιδευτών και των διοικητών τους. Και περιμένουν ανυπόμονα τους επόμενους 4 για να μοιραστεί κάπως η δουλειά…

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button