Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Έτοιμες να χρηματοδοτήσουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά οι τράπεζες

Την αισιοδοξία τους για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί για το 2017 και εστιάζονται σε μια βιώσιμη και σταθερή κερδοφορία, στη σταδιακή επιστροφή καταθέσεων, στον έλεγχο των μη εξυπηρετούμενων δανείων και τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας, εκφράζουν τραπεζικές πηγές, μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Ειδικότερα, η προσεκτική ανάλυση των αποτελεσμάτων δείχνει ότι οι τράπεζες δημιουργούν σταδιακά τις βάσεις για μια βιώσιμη κερδοφορία, τη στιγμή που το οικονομικό περιβάλλον μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και την έξοδο της στις αγορές δημιουργούν προϋποθέσεις για μια βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας μας. Γεγονός που θα έχει καθοριστικές επιδράσεις στη λειτουργία των τραπεζών και ιδιαίτερα στον τομέα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, όπως αναφέρουν τραπεζικές πηγές.

Τονίζουν ότι ο στόχος των μη εξυπηρετούμενων δανείων για σημαντική μείωση μέχρι τους μέχρι 2019 που έχει τεθεί, δεν εξαρτάται αποκλειστικά και μόνον από τις προσπάθειες των τραπεζών αλλά και από τους αναπτυξιακούς ρυθμούς της χώρας, επισημαίνοντας ότι τα οικονομικά δεδομένα σήμερα δείχνουν ότι είναι θετικά και μπορούν να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί.

Έμφαση δίνουν οι τράπεζες και στη συνέχιση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη αποδίδοντας θετικά αποτελέσματα.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) Νικόλαος Καραμούζης -στη συνάντηση που είχε η ΕΕΤ με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, την Παρασκευή- αναλαμβάνονται μια σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών από τις τράπεζες μέσω της Ένωσης εντός και εκτός Ελλάδος καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με στόχο την ενημέρωση επενδυτών, επίσημων φορέων και παραγωγικών θεσμών για τις βελτιούμενες προοπτικές και δυνατότητες του τραπεζικού συστήματος και της ελληνικής οικονομίας, υπό την προϋπόθεση της συνέχισης της πολιτικής των μεταρρυθμίσεων για τη δημιουργία μιας σύγχρονης, ανοικτής και ανταγωνιστικής παραγωγικής βάσης και οικονομίας.

Από την μεριά τους τραπεζικά στελέχη απευθύνουν πρόσκληση σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά να αποτανθούν στο τραπεζικό σύστημα για χρηματοδότηση των στεγαστικών και καταναλωτικών τους αναγκών, αλλά και επιχειρηματικών τους σχεδίων.

«Είμαστε ανοικτοί στη χρηματοδότηση κάθε βιώσιμου επιχειρηματικού σχεδίου και διαθέτουμε τα απαραίτητα κεφάλαια», τονίζουν χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι το εγχώριο τραπεζικό σύστημα μπορεί να συμβάλει καθοριστικά σε μια βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Πηγή: tanea.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button