Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Ένα εντυπωσιακό γυμναστήριο για βόλτες στον Σηκουάνα

Στο πλωτό γυμναστήριο του Σηκουάνα, η ενέργεια από την προπόνηση θα δίνει κίνηση για αξέχαστες βόλτες.
Έρχεται η ώρα για το γυμναστήριο και τα βάφεις μαύρα. Ίδιο περιβάλλον, ίδιος κόσμος, ίδιες ατάκες. Με τη μουσική στο τέρμα προσπαθείς να ξεχάσεις όλα τα παραπάνω που έρχονται να κάνουν το γεγονός ότι βαριέσαι αυτό που πρέπει να κάνεις, ακόμα περισσότερο. Και αν μπορούσε όλο αυτό να αλλάζει; Αν κάθε σου προπόνηση μπορούσε να είναι μια όμορφη βόλτα; Τέλεια. Και αν αυτή η βόλτα μπορούσε να είναι σε ένα ποτάμι που κυλάει με χάρη ανάμεσα σε μια εντυπωσιακή πόλη που λέγεται Παρίσι; Οκ, έχει τερματίσει το σενάριο.

Και όμως, η πρόσφατη παρουσίαση του “Paris Navigating Gym” από το Ιταλικό γραφείο Carlo Ratti περιγράφει ακριβώς ένα τέτοιο ονειρεμένο project. Σε συνεργασία με τους σχεδιαστές αθλητικού εξοπλισμού της Technogym και τους αρχιτέκτονες της Terreform One, το “Paris Navigation Gym” (PNG) θα αποτελεί το απόλυτο Bateaux Mouches για τους λάτρεις της γυμναστικής. Ταξίδια στο Σηκουάνα, με θέα τις ακτές του και τα εντυπωσιακά κτίρια και κινητήρια δύναμη, τη δική τους. Γιατί το PNG θα κινείται με την ενέργεια που θα παράγουν οι 45 επιβάτες του με την προπόνησή τους. Και σε αυτό το κομμάτι, η εμπειρία της Technogym είναι και η εγγύηση.

Το PNG θα κινείται πάνω στο Σηκουάνα κατά τις ώρες λειτουργίας του, κάνοντας στάσεις σε προκαθορισμένα σημεία στα οποία θα μπορούν τα μέλη να ανέβουν ή να κατέβουν. Όλα τα ποδήλατα και τα μηχανήματα που θα βρίσκονται επάνω του, είναι κατασκευασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να μετατρέπουν την ενέργεια που καταβάλει ο κάθε επιβάτης, σε κίνηση για το σκάφος, δίνοντας κατά κάποιο τρόπο ένα επιπλέον κίνητρο αλλά και μια άτυπη επιβράβευση της άσκησης, με ορατό αποτέλεσμα. Στις γυάλινες επιφάνειες περιμετρικά του γυμναστηρίου, θα μπορείς να δεις την ποσότητα της παραγόμενης ενέργειας ατομικά και συνολικά καθώς και τις περιβαλλοντικές συνθήκες του Σηκουάνα.
Σίγουρα όχι το τυπικό γυμναστήριο της γειτονιάς μας…

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button