Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ…ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΙΝ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ!

Επιμέλεια Ρεπορτάζ: Γιάννης Β. Καραπανάγος

Το φαινόμενο της κυκλοφορίας οχημάτων στον πλακόστρωτο πεζόδρομο της παραλίας Λουτρακίου, επί 24ώρου βάσεως, δεν είναι καινούργιο φαινόμενο. Όπως έχει παρατηρηθεί, εδώ και πολύ καιρό, διέρχονται μοτοποδήλατα, μοτοσυκλέτες ακόμη και αυτοκίνητα, τα οποία, μάλιστα, αρκετά συχνά, σταθμεύουν επί του πεζόδρομου! Όπως αντιλαμβανόμαστε, οι οδηγοί εφεύραν νέους τρόπους επίλυσης του ανύπαρκτου κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης μας, κατά τους χειμερινούς μήνες και ειδικά τις καθημερινές, αποφεύγοντας τα αμέτρητα φανάρια της Ελευθερίου Βενιζέλου -κεντρικής οδού του Λουτρακίου- τα οποία δεν τους επιτρέπουν να φθάσουν εγκαίρως στον προορισμό τους.
Ταυτόχρονα, αποφάσισαν να εκφράζουν δημόσια μια εσωτερική παρόρμησή τους, προβάλλοντας τη ρομαντική πλευρά τους και να βρίσκονται πιο κοντά στη φύση, για να απολαμβάνουν τη μοναδική θέα του κόλπου με τα ειδυλλιακά ηλιοβασιλέματα, μηχανοκινούμενοι και όχι πεζοί.

 

Δυστυχώς, οι οδηγοί – παραβάτες δεν τηρούν τα αυτονόητα και δεν σέβονται την ηρεμία και την ασφάλεια των περιπατητών  ούτε αντιλαμβάνονται τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και όλων των φορέων για προσέλκυση τουριστών, με αποτέλεσμα να βάζουν παράταιρες πινελιές στον φυσικό πίνακα ζωγραφικής του Δήμου μας, δημιουργώντας μια αντικειμενικά άσχημη εικόνα αλλά και μια επικίνδυνη κατάσταση.
Όμως, όλοι μας αναμένουμε, με αγωνία, την προσεχή θερινή περίοδο και έχουν αρχίσει οι προετοιμασίες για την υποδοχή επισκεπτών, είτε για τον εορτασμό του Πάσχα είτε για τις καλοκαιρινές διακοπές.
Αφού οι οδηγοί δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεών τους, ακολουθώντας το γενικότερο πνεύμα ανομίας που επικρατεί στην εποχή μας και δεν συμμορφώνονται, ως ευαισθητοποιημένοι και συνειδητοποιημένοι πολίτες μιας ευνομούμενης κοινωνίας, επιβάλλεται οι αρμόδιες αρχές να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα ώστε να εκλείψει, έγκαιρα, το φαινόμενο αυτό και πολύ περισσότερο να αποφευχθούν ατυχήματα με παράσυρση πεζών.

Να σημειωθεί ότι η αστυνόμευση του πλακόστρωτου πεζόδρομου της παραλίας Λουτρακίου ανήκει στην αρμοδιότητα του Λιμεναρχείου Κορίνθου, όπως μας γνωστοποίησε το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου.

karapanagos.blogspot.gr

Διαβάστε Περισσότερα

 • Η εμπιστοσύνη κερδίζεται με κόπο και μπορεί να χαθεί σε μια στιγμ
 • Αυτή είναι η βιβλική καταστροφή που έδωσε μορφή και σχήμα στην Ελλάδα όπως την ξέρουμε σήμερα
 • Έρχονται ανεμογεννήτριες στα… γήπεδα!
 • Παντού Ελλάδα! Μόνο στην Ελλάδα, η Ελλάδα διώκεται…
 • Ξεκίνησε η αλλοίωση της ελληνικής Ιστορίας για χάρη των Σκοπιανών: Εκτός διδακτέας ύλης ο Παύλος Μελάς
 • Δείτε ξεκαρδιστικές στιγμές με μωρά τις ημέρες των Χριστουγέννων
 • «Φωτεινή» εξέταση για διαβήτη και καρδιοπάθειες
 • Αυτή είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα προσφέρει δωρεάν μετακινήσεις
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *

  *

  Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com