Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Το 50% των νέων αυτοκινήτων που πωλήθηκαν στο Όσλο το 2017 ήταν ηλεκτρικά

ilektrika-autokinita

Το Όσλο διαθέτει τα περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα ανά κάτοικο από οποιαδήποτε άλλη πόλη στον κόσμο. Μετά από 10 χρόνια εφαρμογής διαφόρων μέτρων και πολιτικών, το 50% όλων των νέων αυτοκινήτων που πωλήθηκαν στην πόλη το περασμένο έτος ήταν ηλεκτρικά. Συγκεκριμένα, το 30% ήταν αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρίες και το 20% υβριδικά οχήματα.

Οι κυβερνητικές και τοπικές αρχές αρχικά κατέστησαν φθηνότερα τα ηλεκτρικά οχήματα και έδωσαν στους κατοίκους οικονομικά κίνητρα, αφαιρώντας τον φόρο αγοράς, που είναι τουλάχιστον 10.000 ευρώ, και τον φόρο προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ), ο οποίος είναι κατά μέσο όρο άλλα 2.500 ευρώ. Επιπροσθέτως, προσέφεραν στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δωρεάν χώρο στάθμευσης, δωρεάν είσοδο σε διόδια και σήραγγες, δωρεάν δρομολόγια πλοίων, και δωρεάν φόρτιση. Τέλος, κατέστησαν ευκολότερη την χρήση των οχημάτων αυτών, με εύκολη στάθμευση και καλύτερη πρόσβαση στην υποδομή φόρτισης.

Αυτό οδήγησε σε έναν μετασχηματισμό του τομέα των μεταφορών και σε σημαντικά μειωμένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και άλλων ρύπων. Μέχρι το 2020, το Όσλο έχει στόχο τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 36%, σε σχέση με τα επίπεδα του 1990. Μέχρι το 2030, ο στόχος είναι η επίτευξη μηδενικών εκπομπών.

Περισσότεροι από 200.000 κάτοικοι του Όσλο ζουν σε περιοχές με επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης που μπορεί να βλάψουν την υγεία. Αυτό δεν είναι μόνο πρόβλημα δημόσιας υγείας αλλά και οικονομικό, καθώς μπορεί να επηρεάσει την οικονομική παραγωγικότητα. Δεδομένου ότι οι μεταφορές ευθύνονται για περισσότερα από τα δύο τρίτα των συνολικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου του Όσλο, ένας εύκολος τρόπος για τη βελτίωση της δημόσιας υγείας και οικονομίας ήταν να καταστούν τα οχήματα καθαρότερα και λιγότερο ρυπογόνα.

Σύμφωνα με άρθρο της Λαν Μαρί Νγκουγιέν Μπεγκ, αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Μεταφορών του Όσλο, ήταν δύσκολο να συμβαδίσει η πόλη με την εκθετική ανάπτυξη της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων, ειδικά όσον αφορά την υποδομή φόρτισης. Στις πρώτες μέρες της ηλεκτρικής επανάστασης του Όσλο, υπήρχε ένα σημείο φόρτισης για κάθε τέσσερα οχήματα, ενώ τώρα υπάρχει ένα για κάθε δέκα.

Για να διορθωθεί αυτό, η πόλη κατασκευάζει 400 νέους ημι-γρήγορους φορτιστές, 200 κανονικούς και έξι γρήγορους φορτιστές. Επιπλέον, θα επιχορηγήσει έως και 8.000 σημεία φόρτισης σε πολυκατοικίες.

Αυτές οι πολιτικές δεν είναι μόνο καλές για το κοινό, αλλά και για τον ιδιωτικό τομέα. Η υποδομή φόρτισης είναι μια νέα επιχειρηματική ευκαιρία και ως αποτέλεσμα το Όσλο συνεργάζεται με ιδιωτικούς φορείς για την εγκατάσταση υποδομών σε νέα κατασκευαστικά έργα και αλλού.

naftemporiki.gr


Διαβάστε Περισσότερα

 • Κοντά σε συμφωνία Γερμανία – Γαλλία για τη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης
 • Στην Ελλάδα ο Πρόεδρος της Ινδίας
 • Διαδήλωση στο Σύνταγμα – Τριγμοί στη Βουλή – Σκηνικό έντασης από τη συμφωνία για Βόρεια Μακεδονία
 • Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Αυλαία σήμερα για το 21ο Μουντιάλ
 • Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης! Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι!
 • Τσίπρας: Η γειτονική χώρα συμφώνησε να μετονομαστεί σε «Δημοκρατία της Severna Makedonija»
 • ΕΝΦΙΑ: Δείτε ποιος περιοχές χτυπούν «κόκκινο» με τις νέες αντικειμενικές
 • NASA: Οργανικές ουσίες στο έδαφος του Άρη και αέριο μεθάνιο «φέρνουν πιο κοντά» την πιθανότητα ζωής…
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *

  *

  Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com