Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Το φιλόδοξο σχέδιο του Τζεφ Μπέζος με την κατασκευή ενός τεράστιου ρολογιού αξίας42 εκατ. ευρώ! (φωτό,βίντεο)

Ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Amazon, Τζεφ Μπέζος, φαίνεται πως δεν ξέρει τι να κάνει τα δισεκατομμύρια που έχει στη διάθεσή του και γι’ αυτό ξεκίνησε ένα φιλόδοξο project, με την κατασκευή ενός τεράστιου ρολογιού αξίας 42 εκατομμυρίων δολαρίων μέσα σ’ ένα βουνό στην τεράστια έκταση που διαθέτει στο δυτικό Τέξας.

Ο ζάπλουτος ιδρυτής της Amazon χαρακτηρίζει το σχέδιό του «σύμβολο της μακρόπνοης σκέψης» και μάλιστα ανέβασε στο λογαριασμό του στο Twitter ένα βίντεο από τις εργασίες κατασκευής του ρολογιού. Το εγχείρημα βασίζεται σε μια ιδέα που είχε ο εφευρέτης Ντάνι Χίλις το 1995 και ανέλαβε να χρηματοδοτήσει ο Μπέζος.

Το ρολόι έχει σχεδιαστεί για να αντέξει τουλάχιστον 10.000 χρόνια και να μην χάνει ούτε δευτερόλεπτο. Ο προγραμματισμός είναι να χτυπάει μια φορά κάθε χρόνο στην αλλαγή του έτους, πιο δυνατά και με άλλο ήχο κάθε 100 χρόνια και ο κούκος θα βγαίνει και θα αναγγέλλει κάθε νέα χιλιετία, όπως αναφέρει και στην ειδική ιστοσελίδα που έχει φτιάξει για το project o Μπέζος!

Η ομάδα του δισεκατομμυριούχου κατασκεύαζε τα τελευταία χρόνια τα εξαρτήματα του ρολογιού, ενώ στο ίδιο διάστημα προχωρούσαν οι εργασίες εκσκαφής μέσα στα έγκατα του βουνού, ώστε να δημιουργηθεί ο χώρος που θα φιλοξενήσει το ρολόι.

Αλλά η εγκατάσταση άρχισε πρόσφατα, όπως ανέφερε ο Τζεφ Μπέζος στην ανάρτησή του στο Twitter. Κι όπως επεσήμανε, το ρολόι «έχει ύψος 152 μέτρα, είναι εξολοκλήρου μηχανικό, λειτουργεί με θερμικούς κύκλους ημέρας / νύχτας, συγχρονισμένο στο ηλιακό μεσημέρι, ένα σύμβολο μακροχρόνιας σκέψης.»

Η εγκατάσταση περιλαμβάνει πέντε «επετειακούς θαλάμους» που περιέχουν διαφορετικές μηχανικές κατασκευές. Ο «ετήσιος» θάλαμος θα έχει ένα μοντέλο του ηλιακού μας συστήματος, ενώ θα υπάρχουν και θάλαμοι «δεκαετίας», «αιώνα», «χιλιετίας» και 10.000 ετών.

pronews

 

 

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button