Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Το ράσο δεν κάνει τον παπά! Σοκ για δεκάδες ζευγάρια, άκυροι οι γάμοι τους!

Οι γάμοι μπορεί να έγιναν δόξη και τιμή, με στέφανα, κουμπάρους και… ρύζι αλλά οι παπάδες δεν ήταν… παπάδες. Και οι γάμοι δεν ήταν… γάμοι! Κι όταν κάποια από αυτά τα ζευγάρια αποφάσισαν να πάρουν διαζύγιο, ήρθαν αντιμέτωπα με την αλήθεια: δεν υπήρξαν παντρεμένοι πότε!

Την απίστευτη υπόθεση φέρνει στο φως δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής. Σε κτήμα της Βαρυμπόμπης όπου γίνονταν θρησκευτικοί γάμοι, οι τρεις ρασοφόροι που εμφανίζονταν ως ιερείς και τελούσαν το μυστήριο του γάμου, στην πραγματικότητα τα πράγματα ήταν πολύ πολύ διαφορετικά.

Όλα αποκαλύφθηκαν όταν κάποια από τα 50 αυτά ζευγάρια αποφάσισαν να τραβήξουν δρόμους χωριστούς. Όταν ξεκίνησαν τις διαδικασίες για συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση του διαζυγίου, ήρθαν αντιμέτωποι με τη δυσάρεστη έκπληξη. Και την αποκάλυψη πως «δεν είστε παντρεμένοι!».

Απευθύνθηκαν σε δικηγόρους και έτσι ξετυλίχθηκε το κουβάρι. Ενημερώθηκαν ότι οι ιερείς που είχαν τελέσει το μυστήριο δεν είχαν τη βούλα της επίσημης Εκκλησίας και μάλιστα ένας από αυτούς είχε παυτεί από τα καθήκοντά του και είχε καταδικαστεί για απάτη.

Τουλάχιστον, για την Πολιτεία παντρεμένοι υπήρξαν, αφού είχαν δηλώσει το γάμο στο δήμο και είχαν ανοίξει και οικογενειακή μερίδα.

Το 2010 ανέλαβε νέος μητροπολίτης στη Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, όπου υπάγεται η περιοχή του κτήματος. Τότε, ο κ. Αθηναγόρας, χωρίς να γνωρίζει τι είχε συμβεί, απαγόρευσε να λειτουργούν και να τελούν μυστήρια ιερείς που δεν προέρχονταν από τη μητρόπολή του.

«Όπως πληροφορήθηκα στη συνέχεια, το πρόβλημα αφορούσε περισσότερους από 50 γάμους που είχαν γίνει πριν από το 2010», ανέφερε στον Ελεύθερο Τύπο ο μητροπολίτης Αθηναγόρας. «Οι γάμοι αυτοί μπορούν να κριθούν έγκυροι μόνο με δικαστική απόφαση» σημειώνει ο μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.

newsit.gr


Διαβάστε Περισσότερα

 • Συνεχίζονται οι προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης στην Σουηδία
 • Πρώτη μέρα στο σχολείο: Το κουδούνι στα Διαπόντια Νησιά δεν χτύπησε φέτος
 • Οικ.Πατριάρχης: «Ευθύνη του Οικουμενικού Πατριαρχείου να θέσει τα πράγματα εν εκκλησιαστική ευταξία»
 • e-Αδειες : Σε πιλοτική λειτουργία το ηλεκτρονικό σύστημα οικοδομικών αδειών
 • Ολες οι αλλαγές που θα ισχύσουν στις Πανελλήνιες -Αναλυτικοί πίνακες
 • Συγχαρητήρια από τον πολιτικό «κόσμο» στην Εθνική Πόλο Νέων Ανδρών για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού
 • Διεθνής Ημέρα Εξαφανισμένων
 • Ο Μακρόν θέλει να προωθήσει την «αλληλεγγύη» μεταξύ των κρατών της Ε.Ε.
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *

  *

  Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com