Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Συμβαίνει στο Λουτράκι

ΤΟ ”ΑΘΛΟΣ+ΕΝΕΡΓΕΙΑ” ΑΝΟΙΓΕΙ ΝΕΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΣΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ! (VIDEO)

Επιμέλεια Ρεπορτάζ: Γιάννης Β. Καραπανάγος

Η οργάνωση και διεξαγωγή του 4ου Ημιμαραθωνίου Σύζευξης Αρχαιολογικών Χώρων (Αρχαίες Θέρμαι Λουτρακίου-Ηραίον Περαχώρας), του 2ου Γύρου της Λίμνης Ηραίου και του 3ου Ηραίου Δρόμου για Παιδιά, υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, ανήκει πλέον στο παρελθόν και κατατάσσεται στα πλέον σημαντικά αθλητικά γεγονότα του Δήμου μας, ο οποίος είναι γνωστόν ότι πρωτοπορεί στον τομέα του αθλητικού τουρισμού. 
Όταν τα φώτα της δημοσιότητας έσβησαν η ικανοποίηση ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των διοργανωτών, απόρροια του μεγάλου αριθμού συμμετοχής αθλητών, και παιδιών στους αγώνες, εθελοντών, υποστηρικτών και χορηγών, καθώς και των θετικών σχολίων που διατυπώθηκαν από τους εμπλεκομένους στη μεγάλη αυτή γιορτή αυτή του αθλητισμού, που δημιουργεί νέα προοπτική για δράση και προσφορά. 

 

Έτσι λοιπόν τα μέλη του ”ΑΘΛΟΣ+ΕΝΕΡΓΕΙΑ” επιβεβαίωσαν τη θέση, που δημόσια έχουν εκφράσει, πως αξίζει τον κόπο να συνεργάζονται με ανιδιοτέλεια, αγάπη, ζήλο και μεράκι, σε βάρος του ελεύθερου χρόνου τους, με κοινό στόχο να αξιοποιήσουν και να προβάλουν ταυτόχρονα τον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου και το φυσικό κάλλος της ευρύτερης περιοχής μας. 

 
 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον 4ο Ημιμαραθώνιο συμμετείχαν 144 αθλήτριες και αθλητές, στον 2ο Γύρο της Λίμνης 151 αθλήτριες και αθλητές και στον 3ο Ηραίο Δρόμο για παιδιά, που ήταν αφιερωμένος στο ”ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”, 50 κορίτσια και αγόρια, σε τέσσερις ηλικιακές κατηγορίες. 

 
l
 

Μεταξύ των αθλητριών και των αθλητών διακρίναμε συγχωριανούς μας. Τον κ. Παναγιώτη Πολυκαρπίδη, ο οποίος συμμετέχει ανελλιπώς στον Ημιμαραθώνιο, τους κ.κ. Μιχάλη Κλεπετσάνη (Δημοτικός Σύμβουλος), Σπύρο Σταύρου, Γιώργο Β. Δόσχορη και την κα Αθανασία Πρωτοπαππά, που συμμετείχαν στο γύρο της λίμνης. Επιπλέον ο νικητής του Ημιμαραθωνίου Γιώργος Τσουμάνης, είναι Λουτρακιώτης και ανήκει στον Αθλητικό Σύλλογο Λουτρακίου.

  

Φέτος η συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου κ. Γιώργου Γκιώνη, καθώς και του Αντιδημάρχου κ. Τάσου Σακελλαρίου είναι αξιοπρόσεκτη γιατί ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, στέλνοντας θετικά μηνύματα στη Συντονιστική Επιτροπή του ”ΑΘΛΟΣ+ΕΝΕΡΓΕΙΑ” και προς κάθε κατεύθυνση, ώστε να ανοιχτούν νέοι ορίζοντες στα αθλητικά δρώμενα του τόπου μας, αφού  πλέον είναι ένα γεγονός ευρείας αποδοχής με τεράστια απήχηση και δυναμική. 
Απόδειξη η παρουσία του κ. Γκιώνη στην αφετηρία του 4ου Ημιμαραθωνίου, όπου και έδωσε την εκκίνηση των αθλητών και το περιεχόμενο του χαιρετισμού του στο Πνευματικό Κέντρο Περαχώρας, κατά την απονομή τιμητικής πλακέτας στην ομάδα καλαθοσφαίρισης της Αθλητικής Ένωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, το Σάββατο, 7 Οκτωβρίου 2017, για την κατάκτηση της 1ης θέσης στο 8ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Αστυνομικών, καθώς και η παρουσία του κ. Σακελλαρίου στον τερματισμό των αγώνων. 

 

Επίσης η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων ήταν μέγας χορηγός, ενώ ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Στάθης Συλαϊδής, ένας από τους βασικούς συντελεστές της επιτυχίας της διοργάνωσης και πάλι παρών, έχοντας στο πλευρό του τον Δημοτικό Υπάλληλο κ. Παναγιώτη Δόσχορη, ακούραστο εργάτη του Δήμου μας.     
Οι παρόντες στο Ηραίον δεν παρέλειψαν να απολαύσουν το παραδοσιακό έδεσμα ”μπουλουγούρι”, που παρασκεύασε η Ένωση Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας, αποκλειστικό έθιμο του χωριού μας, καθώς και την παραδοσιακή της μπουγάτσα, σε συνδυασμό με άλλα τοπικά προϊόντα.  

 

Εντυπωσιακά τα μέτρα ασφαλείας, με τη συνδρομή γιατρών, ασθενοφόρου, μοτοσικλετιστών, περιπολικού και κατάλληλης προειδοποιητικής σήμανσης σε ολόκληρο το μήκος της διαδρομής που έγραφε ”ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ”. 

Η έμπνευση της τοποθέτησης της πινακίδας σε κατάλληλο σιδερένιο ιστό και στη συνέχεια στο οδόστρωμα ανήκει στον κ. Παναγιώτη Παππά, έναν από τους αφανείς ήρωες της διοργάνωσης.  

Η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας κα Αγγελική Βουδούρη, ένθερμη υποστηρικτής του 3ου Ηραίου Δρόμου για Παιδιά, με το σύζυγό της-δάσκαλο- κ. Γιώργο Πιθαμούδη

Αξίζουν συγχαρητήρια στους αθλητές για τη συμμετοχή τους, καθώς και στους διοργανωτές, στους εθελοντές, στους χορηγούς, στο Δήμο μας, αλλά και σε όλους εκείνους τους συντελεστές-πρωτεργάτες που κατάφεραν, από κοινού, να πετύχουν τον στόχο τους. 

 

Την Συντονιστική Επιτροπή του ”ΑΘΛΟΣ+ΕΝΕΡΓΕΙΑ” αποτελούν η κα Κωνσταντίνα Ράπτη, ως Επικεφαλής, η κα Μαρίκα Γεωργίου, η κα Μαρίκα Κολλιάκου, σε συνεργασία με τις κύριες Γιώτα Μελέτη και Νίκη Λάππα, ο κ. Κοσμάς Θεμέλιος, η κα Φωφώ Παππά και ο συντάκτης του παρόντος ρεπορτάζ. 
Στην Τεχνική Επιτροπή συμμετέχουν ο κ. Δημήτρης Καραχρίστος, ως Πρόεδρος, ο κ. Κώστας Παπαδημητρίου και ο συντάκτης  του παρόντος. 


Και του Χρόνου! 
enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button