Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Τι Κρασιά Έπιναν Στην Αρχαία Ελλάδα;

Τα μυστικά για την παρασκευή καλού κρασιού στην αρχαιότητα ήταν άπειρα και συχνά καλά φυλαγμένα.
Ο «τεθαλασσωμένος οίνος» πάντως με την προσθήκη δηλαδή θαλασσινού νερού στο μούστο πριν από τη ζύμωση ήταν συνήθης και αυτό γιατί πίστευαν ότι συνέβαλλε στη συντήρησή του.

Προσέθεταν όμως και άλλα συστατικά, κυρίως μέλι, παρασκευάζοντας έτσι τον «μελίτη οίνο» ή φρούτα, όπως αποξηραμένα σύκα και έφτιαχναν τον λεγόμενο «συκίτη οίνο». Η προσθήκη όμως και μυρωδικών, μπαχαρικών ή αρωματικών βοτάνων, όπως θυμαριού, μέντας, γλυκάνισου ή σμύρνας προκειμένου να αναδυθεί η γεύση του, ήταν συχνά υπεύθυνη για τη διαφοροποίηση του κρασιού από τόπο σε τόπο.

Δεν ήταν άγνωστη εξάλλου η χρήση ρητίνης, αλλά και η προσθήκη αψίνθου οπότε παρασκευαζόταν ένα είδος βερμούτ, μέθοδος που αποδίδεται στον Ιπποκράτη γι’ αυτό και ονομαζόταν «Ιπποκράτειος οίνος». Γνωστή ήταν και η παλαίωση του οίνου.






Διαβάστε Περισσότερα

  • Οι πιο διάσημες φράσεις του Στίβεν Χόκινγκ: Ένας χρόνος χωρίς τον διάσημο αστροφυσικό
  • Το ηλεκτρονικό τσιγάρο «αυξάνει τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού»
  • Σιγκαπούρη: Εγκαινιάζεται ο πιο ψηλός καταρράκτης κλειστού χώρου!
  • Ηράκλειο: «Έξυπνα» παγκάκια τοποθετήθηκαν στο κέντρο της πόλης
  • Τα Σημεία των Καιρών! Έρχονται οι νέες ταυτότητες με τσιπ, αποτύπωμα και ομάδα αίματος – Πόσο θα κοστίζουν.
  • Στις 13 ή 20 Οκτωβρίου 2019 οι εθνικές εκλογές στην Ελλάδα για 9 λόγους – Οι αμερικανοί στηρίζουν τον Τσίπρα και η Γερμανία τον Μητσοτάκη
  • 5 οφέλη που δεν ήξερες ότι σου προσφέρει το πιπέρι καγιέν
  • Επίσκοπος εξελέγη ο Αρχιμ. Αγάπιος Δρίτσας
  • Αφήστε μια απάντηση

    Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *

    Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com