Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Τι Κρασιά Έπιναν Στην Αρχαία Ελλάδα;

Τα μυστικά για την παρασκευή καλού κρασιού στην αρχαιότητα ήταν άπειρα και συχνά καλά φυλαγμένα.
Ο «τεθαλασσωμένος οίνος» πάντως με την προσθήκη δηλαδή θαλασσινού νερού στο μούστο πριν από τη ζύμωση ήταν συνήθης και αυτό γιατί πίστευαν ότι συνέβαλλε στη συντήρησή του.

Προσέθεταν όμως και άλλα συστατικά, κυρίως μέλι, παρασκευάζοντας έτσι τον «μελίτη οίνο» ή φρούτα, όπως αποξηραμένα σύκα και έφτιαχναν τον λεγόμενο «συκίτη οίνο». Η προσθήκη όμως και μυρωδικών, μπαχαρικών ή αρωματικών βοτάνων, όπως θυμαριού, μέντας, γλυκάνισου ή σμύρνας προκειμένου να αναδυθεί η γεύση του, ήταν συχνά υπεύθυνη για τη διαφοροποίηση του κρασιού από τόπο σε τόπο.

Δεν ήταν άγνωστη εξάλλου η χρήση ρητίνης, αλλά και η προσθήκη αψίνθου οπότε παρασκευαζόταν ένα είδος βερμούτ, μέθοδος που αποδίδεται στον Ιπποκράτη γι’ αυτό και ονομαζόταν «Ιπποκράτειος οίνος». Γνωστή ήταν και η παλαίωση του οίνου.






Διαβάστε Περισσότερα

  • Αλγόριθμος για όλα τα γούστα
  • Το ροκ φέρνει πιο κοντά τους λαούς!
  • 13η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα και στην Κόρινθο
  • Δέντρο φύτρωσε μέσα στο ιερό εκκλησίας – Φωτογραφίες
  • Ντα Βίντσι : Αυτή είναι η γέφυρα που είχε σχεδιάσει για να ενώσει την Πόλη με τον Γαλατά
  • Ζωγραφική με ρίζες στην ποίηση
  • «Έξυπνη» μπλούζα καταγράφει την αναπνοή και παρακολουθεί τη λειτουργία των πνευμόνων
  • Οι μέντορες που ανοίγουν ορίζοντες… online
  • Αφήστε μια απάντηση

    Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *

    WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com