Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Τι Κρασιά Έπιναν Στην Αρχαία Ελλάδα;

Τα μυστικά για την παρασκευή καλού κρασιού στην αρχαιότητα ήταν άπειρα και συχνά καλά φυλαγμένα.
Ο «τεθαλασσωμένος οίνος» πάντως με την προσθήκη δηλαδή θαλασσινού νερού στο μούστο πριν από τη ζύμωση ήταν συνήθης και αυτό γιατί πίστευαν ότι συνέβαλλε στη συντήρησή του.

Προσέθεταν όμως και άλλα συστατικά, κυρίως μέλι, παρασκευάζοντας έτσι τον «μελίτη οίνο» ή φρούτα, όπως αποξηραμένα σύκα και έφτιαχναν τον λεγόμενο «συκίτη οίνο». Η προσθήκη όμως και μυρωδικών, μπαχαρικών ή αρωματικών βοτάνων, όπως θυμαριού, μέντας, γλυκάνισου ή σμύρνας προκειμένου να αναδυθεί η γεύση του, ήταν συχνά υπεύθυνη για τη διαφοροποίηση του κρασιού από τόπο σε τόπο.

Δεν ήταν άγνωστη εξάλλου η χρήση ρητίνης, αλλά και η προσθήκη αψίνθου οπότε παρασκευαζόταν ένα είδος βερμούτ, μέθοδος που αποδίδεται στον Ιπποκράτη γι’ αυτό και ονομαζόταν «Ιπποκράτειος οίνος». Γνωστή ήταν και η παλαίωση του οίνου.






Διαβάστε Περισσότερα

  • Ένα ιδιαίτερο τεστ λογικής – Μπορείτε να το λύσετε;
  • Ερχεται η μεταβίβαση ακινήτων με… λίγα κλικ
  • Η «κούρσα» επιβίωσης της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας
  • Σαντορίνη, όπως Κόκκινος Πλανήτης
  • Προς το 2050, οι μεγάλες πόλεις του κόσμου θα αντιμετωπίσουν πρωτόγνωρες καιρικές συνθήκες
  • ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ της Νικολέττας Μαργαρίτη
  • Διακοσμήτρια στην ΙΚΕΑ αποκαλύπτει 5 μυστικά που θα μεταμορφώσουν το σπίτι σου [εικόνες]
  • Η φύση συμβάλλει στην καλή ψυχολογία
  • Αφήστε μια απάντηση

    Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *

    WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com