Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Τι Κρασιά Έπιναν Στην Αρχαία Ελλάδα;

Τα μυστικά για την παρασκευή καλού κρασιού στην αρχαιότητα ήταν άπειρα και συχνά καλά φυλαγμένα.
Ο «τεθαλασσωμένος οίνος» πάντως με την προσθήκη δηλαδή θαλασσινού νερού στο μούστο πριν από τη ζύμωση ήταν συνήθης και αυτό γιατί πίστευαν ότι συνέβαλλε στη συντήρησή του.

Προσέθεταν όμως και άλλα συστατικά, κυρίως μέλι, παρασκευάζοντας έτσι τον «μελίτη οίνο» ή φρούτα, όπως αποξηραμένα σύκα και έφτιαχναν τον λεγόμενο «συκίτη οίνο». Η προσθήκη όμως και μυρωδικών, μπαχαρικών ή αρωματικών βοτάνων, όπως θυμαριού, μέντας, γλυκάνισου ή σμύρνας προκειμένου να αναδυθεί η γεύση του, ήταν συχνά υπεύθυνη για τη διαφοροποίηση του κρασιού από τόπο σε τόπο.

Δεν ήταν άγνωστη εξάλλου η χρήση ρητίνης, αλλά και η προσθήκη αψίνθου οπότε παρασκευαζόταν ένα είδος βερμούτ, μέθοδος που αποδίδεται στον Ιπποκράτη γι’ αυτό και ονομαζόταν «Ιπποκράτειος οίνος». Γνωστή ήταν και η παλαίωση του οίνου.






Διαβάστε Περισσότερα

  • Tεχνητή νοημοσύνη: Η Ελλάδα στις 42 χώρες που υιοθέτησαν τις αρχές του ΟΟΣΑ
  • Η νέα τάξη πραγμάτων στο παγκόσμιο εμπόριο και η μεγαλύτερη απειλή για το πολυμερές σύστημα εδώ και 70 χρόνια
  • Νέα βόμβα επιστημόνων : Πού θα φτάσει η στάθμη της θάλασσας
  • Γιατί οι Ιταλοί βάζουν φωτιές στους αμπελώνες τους; (εικόνες)
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΣΟ, ALZAHEIMER (ἈΛΤΣΧΑΪΜΕΡ) ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΣ
  • Όταν είσαι μητέρα….Γράφει η Έλενα Γεωργίου
  • Η κηπουρική θα σώσει τον κόσμο
  • Το αρχαίο ελληνικό λιμάνι με τις 100 τριήρεις που δεν άγγιξε ο χρόνος
  • Αφήστε μια απάντηση

    Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *

    Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com