Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΥΠΕΡ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΚΛΟΥΚΙΝΙΩΤΗ!

Επιμέλεια : Γιάννης Β. Καραπανάγος

 

 • Περαχώρα, Σάββατο, 4 Αυγούστου 2018

 

 

Ο Αρχιμανδρίτης Άνθιμος Παπαλεξόπουλος
Το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Στάθη Κλουκινιώτη τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Περαχώρα, παρουσία του Αρχιμανδρίτη ΄Ανθιμου Παπαλεξόπουλου, Ιεροκήρυκος-Καθηγουμένου Ιεράς Μονής Παναγίας »Πάντων Χαρά» Καλεντζίου, ο οποίος εκπροσώπησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο.
Συλλειτούργησαν, ο Αιδεσιμώτατος Σπήλιος Κλουκινιώτης, Πατέρας του Στάθη και ο Αιδεσιμώτατος Τσαμπίκος Π. Πετρόπουλος, εφημέριος του χωριού μας.
Ο αείμνηστος Στάθης Κλουκινιώτης
Στο μεστό και παραδειγματικό κήρυγμά του, προς τους πιστούς, ο Αρχιμανδρίτης Άνθιμος αναφέρθηκε στο βίο των Αγίων Επτά Παίδων εν Εφέσω, που εορτάζουν την 4η Αυγούστου, στον θάνατο των ανθρώπων, τονίζοντας ότι οι άνθρωποι »κοιμούνται», εξού και ο όρος »κοιμητήριο» για τους νεκρούς, στη σημασία της πίστης στο Θεό και της εμπιστοσύνης σε Αυτόν, στην προσδοκώμενη Ανάσταση των νεκρών, καθώς και στην μετά θάνατον ζωή. 
 
Βιογραφία (http://www.saint.gr)
Οι Άγιοι Επτά Παίδες, τα ονόματα των οποίων είναι: Μαξιμιλιανός, Ιάμβλιχος, Μαρτινιανός, Διονύσιος, Αντωνίνος (ή Ιωάννης), Κωνσταντίνος και Εξακουστοδιανός, έζησαν στα χρόνια του αυτοκράτορα Δεκίου (249 – 251 μ.Χ.).
Όταν ξέσπασαν απηνείς διωγμοί κατά των Χριστιανών, οι επτά παίδες μοίρασαν την περιουσία τους στους πτωχούς, εγκατέλειψαν την πόλη και κρύφτηκαν σε μία σπηλιά μέχρι να τελειώσει ο διωγμός. Έτσι δεν θα αναγκάζονταν να αρνηθούν την πίστη τους. Όταν όμως αντιλήφθηκαν ότι οι διώκτες τους πλησίαζαν στο καταφύγιό τους, προσευχήθηκαν στο Θεό κατά την διάρκεια της νύχτας να πεθάνουν για να μην πέσουν στα χέρια των διωκτών τους. Ο Θεός εισάκουσε τη δέηση τους και το πρωί κοιμήθηκαν χωρίς να ξυπνήσουν. Ο βασιλιάς ανακάλυψε την κρυψώνα τους και διέταξε να φραγεί με μία μεγάλη πέτρα η είσοδος της σπηλιάς.
Μετά από χρόνια, επί Θεοδοσίου του Μικρού, έκανε την εμφάνισή της στην Έφεσο κάποια αίρεση που δίδασκε κατά της ανάστασης νεκρών. Εκείνη, λοιπόν, την εποχή, κάποιο παιδί στην αγορά της Εφέσου αγόρασε ψωμί με το νόμισμα της εποχής του Δεκίου, γεγονός ανεξήγητο. Ανέκριναν το παιδί, που ήταν ο Iάμβλιχος και τους οδήγησε στη σπηλιά και βρήκαν ζωντανά και τα υπόλοιπα παιδιά. Ήταν θαύμα Θεού που αποδείκνυε το αληθές της Αναστάσεως των νεκρών.
karapanagos.blogspot.com

Διαβάστε Περισσότερα

 • Κομβόι 55 αυτοκινήτων σε λειτουργία αυτόνομης οδήγησης [video]
 • Ενδείξεις για ύπαρξη ζωής στη γη πριν 2,1 δισ. χρόνια
 • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ:ΠΡΟΣΦΟΡΑ 150.000 € ΑΠΟ ΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΣ ΣΕ 150 ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ. ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019 ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΝΔΡΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.
 • ‘’ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΠΕΝΑ ‘’ ΓΡΑΦΕΙ Η: ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΡΙΤΑΚΗ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ
 • Οι 10 πιο απροσδόκητοι νικητές στην ιστορία των βραβείων Γκράμι
 • Νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ πωλήσεων για τα ηλεκτρικά ΙΧ
 • Οι μέλισσες… ξέρουν μαθηματικά – Μπορούν να κάνουν πρόσθεση και αφαίρεση
 • Έλληνας γιατρός στο Βέλγιο με μισθό 12.500 ευρώ μας δείχνει πώς είναι ένα δημόσιο νοσοκομείο
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *

  *

  Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com