Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Ταξίδι στην πόλη που διέλυσε το μυστικό όπλο της Βέρμαχτ

Γραφικές εικόνες στο Πόζναν με τα ζωγραφισμένα μεσαιωνικά κτίρια


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
8:53
17/01/2018
Ταξίδι στην πόλη που διέλυσε το μυστικό όπλο της Βέρμαχτ

Εντυπωσιακά ιστορικά αξιοθέατα και ζωγραφισμένα μεσαιωνικά κτίρια συναντά ο επισκέπτης στο Πόζναν. Η πρωτεύουσα της περιοχής Βιλκοπόλσκα και κάποτε και πρωτεύουσα ολόκληρης της Πολωνίας βρίσκεται δυτικά της χώρας και τη διασχίζει ο ποταμός Warta.

Η φιλόξενη και ζωντανή ατμόσφαιρα της πόλης οφείλεται και στο φοιτητόκοσμο που διαμένει στο Πόζναν που συγκεντρώνονται στα πολυάριθμα μαγαζιά γύρω από την παλιά πλατεία της αγοράς.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το παλάτι Działyński, τον καθεδρικό ναό των Αγίων Πέτρου και Παύλου, τον παλαιότερο καθεδρικό ναό της Πολωνίας και το Εθνικό Μουσείο και να δοκιμάσει την περίφημη κουζίνα της χώρας.

Το Stary Browar είναι ένα πρώην εργοστάσιο που σήμερα έχει μετατραπεί σε εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο. Το Zamek είναι ένα πρώην ανάκτορο που φιλοξενεί στην μπροστινή του όψη ένα ιδιαίτερο μνημείο με αριθμούς, αφιερωμένο στους αποφοίτους του πανεπιστημίου του Poznan, που έσπασαν τον κώδικα Enigma κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο ταξιδιώτης θα ανακαλύψει την πολωνική πόλη περπατώντας στην παλιά πλατεία της αγοράς που φιλοξενεί το δημαρχείο, ένα ανοιχτόχρωμο ψηλό κτήριο με πράσινη κορυφή και ένα σύμπλεγμα κτιρίων με ζωγραφισμένες προσόψεις

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button