Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Τήνος: Η στιγμή που πλοίο παίρνει κλίση από τα 10 μποφόρ – Τα χρειάστηκαν οι επιβάτες του Superferry – video

Η Τήνος στο επίκεντρο της κακοκαιρίας με ανέμους που αγγίζουν τα 10 μποφόρ. Την εμφάνισή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αρχίσει να κάνουν τα πρώτο βίντεο από τη «μάχη» πλοίων της ακτοπλοΐας με τους ισχυρούς βοριάδες.

Βίντεο χρήστη του facebook καταγράφει το Superferry να μπαίνει στο λιμάνι της Τήνου με μεγάλη κλίση, λόγω των ισχυρότατων ανέμων. Όλοι όσοι παρακολουθούσαν από μακριά την μεγάλη προσπάθεια του καπετάνιου, έμειναν με κομμένη την ανάσα καθώς το πλοίο πήρε μεγάλη κλίση λόγω των ισχυρότατων ανέμων λίγο πριν μπει στο λιμάνι.

Τελικά, παρά την αγωνία και φυσικά την μεγάλη ταλαιπωρία των επιβατών, το καράβι έδεσε στην Τήνο χωρίς να υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα.

Το βίντεο με το πλοίο που πήρε κλίση

Με ημερολογιακή εγγραφή πλοιάρχων των πλοίων, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο Ιόνιο, δεν πραγματοποιείται κανένα δρομολόγιο στις ακτοπλοϊκές γραμμές Ζακύνθου – Κυλλήνης και Κεφαλονιάς – Κυλλήνης.

Από τα Λιμεναρχεία Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Κυλλήνης επιτρέπεται κανονικά ο απόπλους στα καράβια αλλά λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα «ανοιχτά» οι πλοίαρχοι των καραβιών δεν διακινδυνεύουν τη μεταφορά των επιβατών.

Τεράστια κύματα στην Πάρο λόγω κακοκαιρίας

Σε Παροικία, Νάουσα και σε άλλους παράκτιους οικισμούς η κακοκαιρία είναι πολύ έντονη και η Πάρος μοιάζει παραδομένη στο έλεος των θυελλωδών ανέμων που κατά πολλούς είναι οι σφοδρότεροι των τελευταίων χρόνων.

Η άμεση έκδοση τριήμερου απαγορευτικού απόπλου των πλοίων για τις ημέρες 25 – 27 Σεπτεμβρίου, αναδεικνύει το μέγεθος της πρωτοφανούς κακοκαιρίας στη θάλασσα του Αιγαίου, με τα νησιά του να σφυροκοπούνται ανελέητα από το βοριά και τα παράλιά τους να «δέρνονται» κυριολεκτικά από τη μανιασμένη δύναμη κυμάτων – μαμούθ τα οποία εξαφανίζουν τις ακτές από το χάρτη!

newsit.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button