Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Πώς πρέπει να ζυγίζεστε για να υπολογίσετε σωστά το βάρος σας!!!

Η ζυγαριά είναι το βασικό «εργαλείο» που έχετε στη διάθεσή σας για να παρακολουθείτε σε βάθος χρόνου του βάρος σας και να αξιολογείτε τα αποτελέσματα μιας δίαιτας.

Για να σας δώσει όμως την ακριβέστερη δυνατή μέτρηση θα πρέπει να ακολουθήσετε μερικά απλά βήματα.

 

Η ζυγαριά δίνει τη χαμηλότερη μέτρηση το πρωί, αμέσως μετά την πρωινή επίσκεψη στην τουαλέτα και πριν το πρωινό γεύμα.

Καλό είναι να πίνετε ένα ποτήρι νερό αμέσως μόλις ξυπνήσετε για να αντισταθμίσετε την αφυδάτωση και την εφίδρωση που συμβαίνει κατά τη διάρκεια του ύπνου. Περιμένετε περίπου μισή ώρα και ζυγιστείτε αμέσως μετά για να έχετε την ακριβέστερη δυνατή εικόνα του βάρους σας.

Δεν συνιστάται το ζύγισμα τις βραδινές ώρες, καθώς το σωματικό βάρος παρουσιάζει αποκλίσεις κατά ένα ή και δύο κιλά λόγω της επίδρασης διαφόρων παραγόντων όπως η διατροφή, τα επίπεδα σωματικής άσκησης ή η γενικότερη κατάσταση της υγείας. Στις γυναίκες, το βάρος επηρεάζεται και από το στάδιο του κύκλου της περιόδου.

Όσο για τη συχνότητα του ζυγίσματος, μία με δύο μετρήσεις την εβδομάδα είναι αρκετές, αρκεί να πραγματοποιούνται κάτω από τις ίδιες ακριβώς συνθήκες: Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε την ίδια ζυγαριά, επάνω στην ίδια επιφάνεια και να ζυγίζεστε την ίδια ώρα της ημέρας κάθε φορά.

Ακολουθώντας όλα τα παραπάνω, θα καταφέρετε να σχηματίσετε μια σαφή εικόνα για το σωματικό σας βάρος και να αξιολογείτε σωστά τυχόν διακυμάνσεις που παρατηρείτε σε βάθος χρόνου.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button