Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Πτήση της Lion Air: Βρήκαν τους επιβάτες νεκρούς και δεμένους στα καθίσματά τους στο βυθό της θάλασσας (φωτό)

Φρίκη προκαλούν οι εικόνες από την συντριβή σε πολλά κομμάτια του Boeing της Lion Air το οποίο κατέπεσε τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Ινδονησία μεταφέροντας 189 ανθρώπους από τους οποίους δεν γλίτωσε κανείς και πολλοί από αυτούς ήταν δεμένοι στα καθίσματά τους πεθαίνοντας πάνω σε αυτά.

Οι πρώτες φωτογραφίες που τράβηξαν δύτες στο βυθό της θαλάσσιας περιοχής όπου διεξάγονται οι έρευνες δείχνουν πως δεν έχουν εντοπίσει κάποιο μεγάλο κομμάτι της ατράκτου μολονότι τα ραντάρ τις προηγούμενες ώρες είχαν καταγράψει ένα σώμα μήκους 22 μέτρων.

Οι δύτες εντοπίζουν δεμένους στα καθίσματά τους ορισμένους εκ των 189 άτυχων επιβαινόντων στο αεροσκάφος και οι σοροί βρέθηκαν ανάμεσα σε λαμαρίνες.

Δεν έχει γίνει γνωστό το τι προκάλεσε τη συντριβή του αεροσκάφους αλλά ακόμα δεν έχει εξεταστεί το μαύρο κουτί που ανέσυραν οι δύτες.

Ωστόσο ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας στην περιοχή Μπαλί-Νούσα Τενγκάρα αποκάλυψε ότι την Κυριακή, μια ημέρα, δηλαδή, πριν την αεροπορική τραγωδία, το ίδιο ακριβώς αεροσκάφος που συνετρίβη είχε παρουσιάσει πρόβλημα πέντε λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της πόλης Ντενπασάρ.

Ο πιλότος του, τότε, είχε σημάνει συναγερμό, ένα επίπεδο κάτω από αυτό του SOS, ζητώντας αρχικά να επιστρέψει σε αεροδρόμιο. Λίγα λεπτά αργότερα, όμως, ενημέρωσε τις αρχές ότι μπορούσε να φτάσει μέχρι τον προορισμό του, την Τζακάρτα.

Τη Δευτέρα το Boeing 737 Max απογειώθηκε στις 6:20 το πρωί (ώρα Ινδονησίας) και συνετρίβη 13 λεπτά μετά την απογείωσή του.

Είναι σαφές πάντως ότι το συγκεκριμένο αεροσκάφος μάλλον δεν θα έπρεπε να πετάξει όταν είχαν προκύψει τόσο σημαντικά προβλήματα και ανοίγει εκ νέου η συζήτηση για την ασφάλεια των πτήσεων καθώς οι εταιρείες προκειμένου να παράγουν συνεχώς κέρδη, θέτουν το θέμα της ασφάλειας των επιβατών σε 2η μοίρα.

Παρακολουθώντας την εξαιρετική σειρά «Mayday» η οποία αναφέρεται σε αληθινές αεροπορικές τραγωδίες εύκολα κάποιος θα παρατηρήσει ότι ένα μέρος των ατυχημάτων οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος του πιλότου, ή στελεχών των αεροδρομίων αλλά το υπόλοιπο οφείλεται στον πλημμελή έλεγχο των αεροσκαφών των εταιριών παρά τις διαβεβαιώσεις τους περί του αντιθέτου.

Aξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια εταιρεία είχε ένα παρόμοιο ατύχημα τον Απρίλιο του 2013

Τότε οι 108 επιβαίνοντες με σπασμένα άκρα και πλευρά κατάφεραν να κολυμπήσουν στην ακτή

Bali plane crash: passengers swim for their lives

Some suffer broken limbs and head wounds, but all 108 people on board survive as Lion Air Boeing 737 overshoots runway to land in sea, writes Barry Neild

theguardian.com

Aκολουθεί το βίντεο που έδειχνε τις τελευταίες στιγμές των επιβατών. Ο τρόμος ήταν διάχυτος και ζούσαν την αγωνία του τέλους που έρχεται. Οι επιστήμονες λένε πως ο εγκέφαλος χάνει την αίσθηση του χρόνου και τον «διαστέλλει» απεριόριστα όταν νιώθει τον κίνδυνο ενός επικείμενου θανάτου.

pronews.gr
enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button