Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Παππάς: Το 2018 θα είναι χρονιά αποφάσεων για το μέλλον της Ε.Ε.

«Η στασιμότητα αποτελεί πλέον τη μεγαλύτερη απειλή για τη συνοχή της»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12:30
02/12/2017
Παππάς: Το 2018 θα είναι χρονιά αποφάσεων για το μέλλον της Ε.Ε.

Στους στόχους και τις ευρύτατες συμμαχίες που μπορούν να σχηματιστούν για την αλλαγή της Ε.Ε. αναφέρεται ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, στην «Εφημερίδα των Συντακτών-Σαββατοκύριακο».

Ο Νίκος Παππάς εκτιμά πως το 2018 θα είναι μια χρονιά αποφάσεων για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς «δεν μπορεί να γίνει κι αλλιώς, τα ανοιχτά ζητήματα είναι πολλά και η στασιμότητα αποτελεί πλέον αυτή καθαυτή τη μεγαλύτερη απειλή για τη συνοχή της Ε.Ε.».

Όπως σημειώνει ο υπουργός, σε άλλο σημείο του άρθρου του: «Όσο μεγαλύτερη δημοκρατική νομιμοποίηση έχουν οι επιλογές που θα γίνουν στην Ε.Ε. τόσο ανοίγει ο δρόμος για την υπέρβαση των εθνικισμών και την προοπτική της πολιτικής ενοποίησης» και προσθέτει: «καθώς η πατρίδα μας μέσα στο 2018 εισέρχεται στη μεταμνημονιακή εποχή, αυτές οι αποφάσεις μάς αφορούν όσο και κάθε άλλο ευρωπαϊκό κράτος».

Ο Νίκος Παππάς, κάνει αναφορά στη γαλλική προεδρία Μακρόν και την κεντροευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία μέχρι τις κυβερνήσεις του Νότου και τα κόμματα της Αριστεράς

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button