Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Αυλαία σήμερα για το 21ο Μουντιάλ

Λίγες ώρες απέμειναν μέχρι το πρώτο ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που φέτος διοργανώνεται στη Ρωσία.
Στις 18:00 το απόγευμα σήμερα, στο στάδιο “Luzhniki” της Μόσχας, η διοργανώτρια Ρωσία θα υποδεχτεί τη Σαουδική Αραβία στο εναρκτήριο παιχνίδι του 21ου Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Με αυτόν τον τρόπο θα ανοίξει η αυλαία της φετινής διοργάνωσης, η οποία έχει φυσικά τα δικά της φαβορί και αουτσάιντερ στον δρόμο προς την κατάκτηση του πλέον βαρύτιμου ποδοσφαιρικού τροπαίου.

Στο τουρνουά συμμετέχουν 32 εθνικές ομάδες, οι οποίες περιλαμβάνουν 31 ομάδες που προέκυψαν μέσω προκριματικών αγώνων και της αυτομάτως προκρινόμενης διοργανώτριας χώρας. Από τις 32 ομάδες, οι 20 ομάδες θα επιστρέψουν μετά την τελευταία διοργάνωση του 2014, συμπεριλαμβανομένης της ηττημένης πρωταθλήτριας Γερμανίας, ενώ η Ισλανδία και ο Παναμάς θα κάνουν και οι δυο την πρώτη τους εμφάνιση σε Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία θα φιλοξενήσει το τουρνουά καθώς και το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα λάβει χώρα στην Ανατολική Ευρώπη. Θα είναι επίσης το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί σε δυο ηπείρους (Ευρώπη και Ασία), δεδομένου ότι το Αικατερίνενμπουργκ, υπάγεται στο ασιατικό τμήμα της Ρωσίας ενώ οι υπόλοιπες δέκα πόλεις υπάγονται στο ευρωπαϊκό τμήμα της χώρας.

Συνολικά 64 αγώνες θα πραγματοποιηθούν σε 12 γήπεδα, που βρίσκονται σε 11 πόλεις. Ο τελικός θα λάβει χώρα στις 15 Ιουλίου 2018 στο στάδιο Λουζνικί της Μόσχας.

Ο νικητής του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2018 προκρίνεται αυτόματα στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 2021.
news247.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button