Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Ο τελευταίος πίνακας του Λεονάρντο ντα Βίντσι σε δημοπρασία – Αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 εκατ.δολάρια (φωτό)

Ο τελευταίος πίνακας «Σωτήρας του Κόσμου» του Λεονάρντο ντα Βίντσι ο οποίος βρίσκεται στα χέρια ιδιώτη συλλέκτη, αναμένεται να πωληθεί σε δημοπρασία όπυ σύμφωνα με τον οίκο Christie’s θα αγγίξει τα 100 εκατ. δολάρια.

Το έργο εικονίζει τον Ιησού Χριστό να φορά έναν μπλε και βαθυκόκκινο χιτώνα και να κρατά στα χέρια του μια ουράνια σφαίρα. Για πολλά χρόνια ο πίνακας δεν θεωρούνταν αυθεντικός, αλλά ειδικοί που τον εξέτασαν ανέτρεψαν αυτή την εκτίμηση.

Σήμερα σώζονται λιγότεροι από 20 πίνακες του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, σύμφωνα με τον οίκο Christie’s. Εκτός από τον «Σωτήρα του Κόσμου», όλοι οι άλλοι πίνακες ανήκουν σε μουσεία ή ιδρύματα.

«Για τους ειδικούς των δημοπρασιών, είναι το Άγιο Δισκοπότηρο» είπε, παρουσιάζοντας τον πίνακα, ο Λοΐζ Γκουζέρ, ο συμπρόεδρος των τμημάτων μεταπολεμικής και σύγχρονης τέχνης του Christi’s για την αμερικανική ήπειρο. Πριν από την πώληση, ο πίνακας θα εκτεθεί στο Χονγκ Κονγκ, το Σαν Φρανσίσκο και το Λονδίνο και μετά θα επιστρέψει στη Νέα Υόρκη για τη δημοπρασία.

Σύμφωνα με τον Φρανσουά ντε Πουρτέρ, τον υπεύθυνο για τους παλαιούς πίνακες ζωγραφικής του οίκου, ο πίνακας που χρονολογείται από το 1500 και έχει συντηρηθεί, ανήκει σε έναν Ευρωπαίο συλλέκτη.

Στην ίδια δημοπρασία θα πουληθεί και ο πίνακας «Εξήντα Μυστικοί Δείπνοι» του Άντι Γουόρχολ που απεικονίζει 60 φορές τον «Μυστικό Δείπνο» του Ντα Βίντσι. Η τιμή του εκτιμάται ότι θα κυμανθεί γύρω στα 50 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: ΑΠΕ

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button