Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Ο Αινστάιν αποκάλυψε το μυστικό για μια ευτυχισμένη ζωή σε έναν Ιάπωνα ταχυδρόμο. Δείτε τι του είπε

Ενα σημείωμα που έδωσε ο Albert Einstein σε έναν ταχυδρόμο στο Τόκιο πριν από 95 χρόνια, περιγράφοντας συνοπτικά τη θεωρία του για την ευτυχισμένη ζωή, θα κυκλοφορήσει αυτή την εβδομάδα στη δημοσιότητα.

Ο φυσικός έδωσε τα μηνύματα σε έναν ταχυδρόμο αντί για φιλοδόρημα, ενώ βρισκόταν σε περιοδεία  για μια διάλεξη στην Ιαπωνία το 1922.

Την εποχή εκείνη ο Αϊνστάιν είχε ενημερωθεί ότι επρόκειτο να λάβει το βραβείο Νόμπελ φυσικής και η φήμη του έξω από τους επιστημονικούς κύκλους αυξανόταν.

Ένας Ιάπωνας ταχυδρόμος έφτασε στο ξενοδοχείο Imperial στο Τόκιο για να παραδώσει στον Αϊνστάιν ένα μήνυμα. Η ιστορία πίσω από το γράμμα έχει δύο σενάρια. Ο ταχυδρόμος είτε αρνήθηκε να δεχθεί φιλοδόρημα, σύμφωνα με την τοπική πρακτική, είτε ο Αϊνστάιν δεν διέθετε ψιλά σύμφωνα με την Αμερικανική συνήθεια.

Είτε έτσι και αλλιώς, ο Αϊνστάιν δεν ήθελε να αφήσει τον ταχυδρόμο να φύγει με άδεια χέρια, γι ‘αυτό έγραψε δύο σημειώσεις με το χέρι του στα γερμανικά, σύμφωνα με τον πωλητή των επιστολών, συγγενή του ταχυδρόμου.

«Ίσως, αν είστε τυχεροί, αυτές οι σημειώσεις θα γίνουν πολύ πιο πολύτιμες από μια απλή συμβουλή», δήλωσε ο Αϊνστάιν στον ταχυδρόμο, σύμφωνα με τον πωλητή, κάτοικο πλέον της γερμανικής πόλης στο Αμβούργου που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος.

Το σημείωμα, από χαρτί του Imperial Hotel Tokyo που έμενε ο διάσημος φυσικός, αναφεέρει δύο συμβουλές. Η πρώτη αναφέρει «μια ήσυχη και συγκρατημένη ζωή φέρνει περισσότερη χαρά από μια συνεχόμενη αναζήτηση της επιτυχίας που συνδέεται με συνεχή αναταραχή».

Η δεύτερη συμβουλή αναφέρει το εξής : «όπου υπάρχει βούληση, υπάρχει και τρόπος».

Είναι αδύνατο να προσδιοριστεί αν οι σημειώσεις αντανακλούν τις δικές του πεποιθήσεις σχετικά με την αυξανόμενη φήμη του, δήλωσε ο Roni Grosz, αρχειονόμος υπεύθυνος για τη μεγαλύτερη συλλογή αρχείων του Αινσταιν στον κόσμο, που βρίσκεται στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ.

Η επιστολή θα δημοπρατηθεί την Τρίτη στο Ισραήλ.


Διαβάστε Περισσότερα

 • Κομβόι 55 αυτοκινήτων σε λειτουργία αυτόνομης οδήγησης [video]
 • Ενδείξεις για ύπαρξη ζωής στη γη πριν 2,1 δισ. χρόνια
 • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ:ΠΡΟΣΦΟΡΑ 150.000 € ΑΠΟ ΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΣ ΣΕ 150 ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ. ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019 ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΝΔΡΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.
 • ‘’ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΠΕΝΑ ‘’ ΓΡΑΦΕΙ Η: ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΡΙΤΑΚΗ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ
 • Οι 10 πιο απροσδόκητοι νικητές στην ιστορία των βραβείων Γκράμι
 • Νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ πωλήσεων για τα ηλεκτρικά ΙΧ
 • Οι μέλισσες… ξέρουν μαθηματικά – Μπορούν να κάνουν πρόσθεση και αφαίρεση
 • Έλληνας γιατρός στο Βέλγιο με μισθό 12.500 ευρώ μας δείχνει πώς είναι ένα δημόσιο νοσοκομείο
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *

  *

  Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com