Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Συμβαίνει στο Λουτράκι

ΟΡΕΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΕΡΑΝΕΙΩΝ: ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ Η ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΦΥΣΗ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΑΘΛΗΣΗ! (VIDEO)

Επιμέλεια Ρεπορτάζ: Γιάννης Β. Καραπανάγος

 

  • Λουτράκι, 1 Απριλίου 2018
Οι δύο παράλληλοι δρόμοι βουνού, που διοργάνωσε ο Ορειβατικός Σύλλογος Λουτρακίου και διεξήχθησαν την Κυριακή, 1 Απριλίου 2018, στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία, αφού η συμμετοχή αθλητριών και αθλητών ξεπέρασε κάθε προσδοκία και πραγματοποιήθηκαν με πολύ καλές καιρικές συνθήκες. 
Η συμμετοχή-ρεκόρ για τα μέχρι σήμερα δεδομένα του Ορεινού Αγώνα επιβεβαιώνει ότι ο Ορεινός Αγώνας Γερανείων εξελίσσεται σε αθλητικό γεγονός, με ιδιαίτερη βαρύτητα και ότι λειτουργεί πλέον, ως πόλος έλξης, κάθε χρόνο, όλο και περισσότερων αθλητών, από ολόκληρη την Ελλάδα.
Ο Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Λουτρακίου κ. Δημήτρης Καραχρίστος, φανερά ικανοποιημένος, δήλωσε, μεταξύ των άλλων, στο παρόν ιστολόγιο: ”Δουλεύει όλος ο Σύλλογος αλλά, εκτός από τον Σύλλογο, είναι αρωγοί οι Σύλλογοι της Περαχώρας και του Λουτρακίου. Φέτος ξεπεράσαμε κάθε προσδοκία για τον αγώνα. Δεν περιμέναμε αυτόν τον κόσμο. Δεν περιμέναμε τα κολακευτικά λόγια που ακούσαμε από τους αθλητές, τόσο για την οργάνωση του αγώνα όσο και για τη διαδρομή. Είναι μια από τις πιο ωραίες διαδρομές της Ελλάδος. Θυμάμαι μια παλιά αθλήτρια που είχε πει ότι ο αγώνας αυτός ήρθε για να μείνει. Όσο έχουμε τη βοήθεια των άλλων και του Δήμου μας, γιατί η συμπαράσταση του Δήμου είναι αμέριστη, ο αγώνας θα γίνεται, θα πηγαίνει κάθε χρόνο πολύ καλά και θα ακούγεται όλη η περιοχή. Το μυστικό της επιτυχίας των αγώνων είναι η συλλογική δουλειά.”
Τριακόσια πενήντα (350) συνολικά άτομα, γυναίκες και άντρες έλαβαν μέρος στον 5ο Ορεινό Αγώνα Γερανείων, συνολικού μήκους 22 χιλιομέτρων και συνολικής υψομετρικής διαφοράς 400 μέτρων και εβδομήντα τέσσερα (74) στον 3ο Ορεινό Δρόμο Περαίας Χώρας, συνολικού μήκους 10 χιλιομέτρων και υψομετρικής διαφοράς 340 μέτρων.
Ο νικητής των 22 χιλιομέτρων, στην ηλικιακή κατηγορία 61+, Διονύσης Πάστρας, ο οποίος έχει διακόσιες (200) συμμετοχές σε αγώνες, από το έτος 2009 και μετά, δήλωσε, αποκλειστικά, μεταξύ των άλλων, στο ιστολόγιό μας: ”Προπονούμαι συνέχεια επειδή μου αρέσει. Προπονούμαι στα υπέροχα Γεράνεια, ανηφόρα, κατηφόρα. Όντως είναι πολύ ωραίος αγώνας και έχει χαρακτήρα ζεστό και οικείο που σπάνια συναντάς. Δεν έχω προπονητή. Ποτέ μου δεν είχα. Τρέχω πάντα με θετική ενέργεια. Δεν εγκαταλείπω τον αγώνα. Όταν δω τα σκούρα, τρέχω με τη ψυχή. Δεν κάνω ποτέ στοχευμένη προπόνηση, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, για κάποιον αγώνα. Κάνω 14 και 15 χιλιόμετρα καθημερινά, έξι ημέρες την εβδομάδα και την έβδομη μέρα περπάτημα. Τρέχω προπονητικά και αγωνιστικά 3.500-4.500 χιλιόμετρα το χρόνο”.
Η ατμόσφαιρα που επικρατούσε στον τερματισμό, μεταξύ των αθλητών αλλά και των συνοδών τους, επιβεβαίωνε την ευγενή άμιλλα και αποδείκνυε, με την άφιξή τους, την υπερπροσπάθειά τους, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τις απαράμιλλες φυσικές ομορφιές των Γερανείων.
Επίσης, στον τερματισμό, περίμεναν τους αθλητές τοπικά παραδοσιακά γλυκίσματα που είχαν παρασκευάσει Σύλλογοι της Περαχώρας.

 

Στην τελετή απονομής των μεταλλίων παρέστησαν ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Αλκ. Γκιώνης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Στάθης Συλαϊδής, ενώ στην εκκίνηση ήταν παρόντες οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Τάσος Σακελλαρίου και Σωτήρης Πέρρας.
Συγχαρητήρια στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ορειβατικού Συλλόγου Λουτρακίου που δημιούργησε και καθιέρωσε τον Ορεινό Αγώνα Γερανείων, εκεί όπου η πανέμορφη φύση αναδεικνύει την άθληση. 

karapanagos.blogspot.gr

 

 

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button