Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κρύο στην Ουγγαρία. Φωτογραφία τραβηγμένη από drone εικονίζει τη λίμνη στη Ναγκικανίζσα της Ουγγαρίας. Στη λίμνη επιπλέουν ολόκληρα κομμάτια πάγου ενώ οι θερμορασίες στην περιοχή κυμαίνονται μεταξύ -2 και 4 βαθμών Κελσίου. 

EPA / Gyorgy Varga

Φωτογραφία τραβηγμένη από drone εικονίζει τη λίμνη στη Ναγκικανίζσα της Ουγγαρίας. Στη λίμνη επιπλέουν ολόκληρα κομμάτια πάγου ενώ οι θερμορασίες στην περιοχή κυμαίνονται μεταξύ -2 και 4 βαθμών Κελσίου.

Προσκύνημα στο Ισραήλ. Φιγούρες Εβραίων πιστών αντανακλώνται στα νερά λακκούβας κατά τη διάρκεια ετήσιου προσκυνήματος στο μνήμα του ραβίνου Yisrael Abuhatzeira, Μαροκινής καταγωγής, γνωστού ως Μπάμπα Σάλι, στην πόλη Netivot του Ισραήλ. 

REUTERS / AMIR COHEN

Φιγούρες Εβραίων πιστών αντανακλώνται στα νερά λακκούβας κατά τη διάρκεια ετήσιου προσκυνήματος στο μνήμα του ραβίνου Yisrael Abuhatzeira, Μαροκινής καταγωγής, γνωστού ως Μπάμπα Σάλι, στην πόλη Netivot του Ισραήλ.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού. Μια ομάδα μεταναστών από τη Γουατεμάλα προσπαθεί να διασχίσει τον ποταμό Ρίο Γκράντε στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού ώστε να εισέλθει στο Τέξας των ΗΠΑ. Σύμφωνα με επίσημες στατιστικές, πάνω από 50.000 μετανάστες συνελήφθησαν τον Δεκέμβριο στα σύνορα των ΗΠΑ.

REUTERS / Adrees Latif

Μια ομάδα μεταναστών από τη Γουατεμάλα προσπαθεί να διασχίσει τον ποταμό Ρίο Γκράντε στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού ώστε να εισέλθει στο Τέξας των ΗΠΑ. Σύμφωνα με επίσημες στατιστικές, πάνω από 50.000 μετανάστες συνελήφθησαν τον Δεκέμβριο στα σύνορα των ΗΠΑ.

Φεστιβάλ φωτός στην Ελβετία. Το χιόνι και τα φώτα των εγκαταστάσεων στο φεστιβάλ φωτός Lilu στη Λουκέρνη της Ελβετίας δημιουργούν ένα ιδιαίτερο θέαμα. 

EPA / URS FLUEELER

Το χιόνι και τα φώτα των εγκαταστάσεων στο φεστιβάλ φωτός Lilu στη Λουκέρνη της Ελβετίας δημιουργούν ένα ιδιαίτερο θέαμα.

Παιχνίδι στο χιόνι. Παιδιά παίζουν στο χιόνι στην Καμπούλ του Αφγανιστάν.

REUTERS / MOHAMMAD ISMAIL

Παιδιά παίζουν στο χιόνι στην Καμπούλ του Αφγανιστάν.

Προσευχή στη Μανίλα. Ένας άνδρας προσεύχεται στην εκκλησία Quiapo, στη Μανίλα, κατά το ετήσιο προσκύνημα του «Μαύρου Ναζωραίου». Το άγαλμα του Ιησού σε φυσικό μέγεθος που σηκώνει στον ώμο του έναν μεγάλο μαύρο σταυρό αποκαλείται ο «Μαύρος Ναζωραίος» επειδή σύμφωνα με τον θρύλο, καπνίστηκε χωρίς να καεί στην πυρκαγιά που ξέσπασε στο πλοίο που το είχε φέρει από το Μεξικό στις αρχές του 17ου αιώνα.

EPA / MARK R. CRISTINO

Ένας άνδρας προσεύχεται στην εκκλησία Quiapoστη Μανίλα, κατά το ετήσιο προσκύνημα του «Μαύρου Ναζωραίου». Το άγαλμα του Ιησού σε φυσικό μέγεθος που σηκώνει στον ώμο του έναν μεγάλο μαύρο σταυρό αποκαλείται ο «Μαύρος Ναζωραίος» επειδή σύμφωνα με τον θρύλο, καπνίστηκε χωρίς να καεί στην πυρκαγιά που ξέσπασε στο πλοίο που το είχε φέρει από το Μεξικό στις αρχές του 17ου αιώνα.

Άλογα στο χιόνι. Άγρια άλογα στο χιόνι.

Eurokinissi / KOSTAS VILLA

Άγρια άλογα στο χιόνι.

Elvis Express στην Αυστραλία. Σωσίας του Έλβις Πρίσλεϊ επιβιβάζεται στο Elvis Express (τρένο Blue Suede Express) στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Σίδνεϊ. Το τρένο μεταφέρει τους εκατοντάδες fan και και σωσίες του βασιλιά στο φεστιβάλ που διοργανώνεται κάθε χρόνο με αφορμή την επέτειο γέννησής του.  

EPA / MICK TSIKAS

Σωσίας του Έλβις Πρίσλεϊ επιβιβάζεται στο Elvis Express (τρένο Blue Suede Express) στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Σίδνεϊ. Το τρένο μεταφέρει τους εκατοντάδες fan και και σωσίες του βασιλιά στο φεστιβάλ που διοργανώνεται κάθε χρόνο με αφορμή την επέτειο γέννησής του.

 

Ψάρεμα στην Τζακάρτα. Δύο άνδρες ετοιμάζονται να ψαρέψουν κοντά στο λιμάνι Μουάρα Μπαρού, στην Τζακάρτα της Ινδονησίας. 

REUTERS / WILLY KURNIAWAN

Δύο άνδρες ετοιμάζονται να ψαρέψουν κοντά στο λιμάνι Μουάρα Μπαρού, στην Τζακάρτα της Ινδονησίας.

Φαντασμαγορικές τηλεοράσεις με τυλισσόμενη OLED. Η 52η έκθεση ηλεκτρονικών προϊόντων CES (Consumer Electronic Show), που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Λας Βέγκας, άνοιξε τις πύλες της. Πρώτη φορά είχε διοργανωθεί στη Νέα Υόρκη το 1967 με μόλις 117 εκθέτες. Πλέον οι προσκεκλημένοι είναι πάνω από 17.000. Ιδιαίτερο βάρος πέφτει παραδοσιακά στην αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά η CES έχει γίνει πλέον μια παγκόσμια πλατφόρμα καινοτομίας. Στο στιγμιότυπο, oι επισκέπτες απαθανατίζουν την επόμενη γενιά τηλεοράσεων με την πρώτη τυλισσόμενη OLED.

REUTERS / STEVE MARCUS

Η 52η έκθεση ηλεκτρονικών προϊόντων CES (Consumer Electronic Show), που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Λας Βέγκας, άνοιξε τις πύλες της. Πρώτη φορά είχε διοργανωθεί στη Νέα Υόρκη το 1967 με μόλις 117 εκθέτες. Πλέον οι προσκεκλημένοι είναι πάνω από 17.000. Ιδιαίτερο βάρος πέφτει παραδοσιακά στην αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά η CES έχει γίνει πλέον μια παγκόσμια πλατφόρμα καινοτομίας. Στο στιγμιότυπο, oι επισκέπτες απαθανατίζουν την επόμενη γενιά τηλεοράσεων με την πρώτη τυλισσόμενη OLED.

naftemporiki.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button