Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Ν. Ζηλανδία: Εταιρεία δίνει στους υπαλλήλους 10 δολ. την ημέρα για να χρησιμοποιούν ποδήλατα

Μια εταιρεία στο Κράισττσερτς της Νέας Ζηλανδίας προσφέρει μετρητά στους υπαλλήλους της για να μετακινούνται με ποδήλατο καθημερινά, σε μια προσπάθεια να ενεργοποιήσουν τους εργαζομένους και να βοηθήσουν την πόλη να τερματίσει την εξάρτησή της από τα αυτοκίνητα.

Οι εργαζόμενοι που μετακινούνται με ποδήλατο από και προς την εργασία τους θα λαμβάνουν πέντε δολάρια Νέας Ζηλανδίας (περίπου τρία ευρώ) ημερησίως, και εάν διατηρήσουν την πρακτική αυτή για περισσότερο από μισό χρόνο, το ποσό θα διπλασιαστεί σε δέκα δολάρια την ημέρα, το οποίο θα καταβληθεί ως μπόνους στο τέλος του οικονομικού έτους.

Σύμφωνα με τον Guardian, ορισμένοι υπάλληλοι ήταν αρχικά απρόθυμοι να συμμετάσχουν επειδή το γραφείο δεν διαθέτει εγκαταστάσεις ντους, αλλά η προσφορά δυνητικά εκατοντάδων επιπλέον δολαρίων ετησίως κρίθηκε πολύ καλή για να απορριφθεί, και η πλειοψηφία προσχώρησε στο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, το Κράισττσερτς έχει τους περισσότερους ποδηλάτες από οποιαδήποτε άλλη πόλη της Νέας Ζηλανδίας, με 13 μεγάλες διαδρομές να διασχίζουν το κέντρο της πόλης.

Η επένδυση σε ποδηλατικές διαδρομές αποτέλεσε βασικό χαρακτηριστικό της συνεχιζόμενης ανακατασκευής της πόλης, με το αστικό πρόγραμμα ποδηλατοδρόμων να κοστίζει 150 εκατομμύρια δολάρια Νέας Ζηλανδίας, σύμφωνα με την υφυπουργό Μεταφορών, Τζούλι Αν Γκέντερ.

«Οι ασφαλείς ποδηλατοδρόμοι αποτελούν βασικό κομμάτι για να καταστεί το Κράισττσερτς μια υγιής, ευχάριστη και ζωντανή πόλη, γεμάτη από ανθρώπους και όχι κίνηση οχημάτων», πρόσθεσε η Γκέντερ.

naftemporiki.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button