Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Μάθετε στο παιδί να μοιράζεται

Το να διδάξετε στο παιδί σας να μοιράζεται χρειάζεται πολλή προσπάθεια και υπομονή, αφού τα μικρά παιδιά είναι έντονα κτητικά. Ας δούμε πώς μπορείτε να τα καταφέρετε:

-Ξεκινήστε δίνοντας εσείς το καλό παράδειγμα: Προσπαθήστε καθημερινά να μοιράζεστε κάτι με το παιδί σας, π.χ. ενώ καθαρίζετε ένα φρούτο για εσάς, δώστε του ένα κομμάτι. Επίσης, όταν μοιράζεστε κάτι με κάποιον άλλον, π.χ. το σύντροφό σας, τραβήξτε την προσοχή του παιδιού στη διαδικασία λέγοντας κάτι θετικό.

-Σεβαστείτε το παιδί: Μπορεί για εσάς να είναι απλά παιχνίδια, όμως για το παιδί είναι ο κόσμος του. Συνεπώς η όλη προσπάθεια πρέπει να γίνει με σεβασμό και όχι αναγκάζοντας το παιδί να τα μοιραστεί με το ζόρι. Γι’ αυτό αν υπάρχει ένα παιχνίδι που ξέρετε ότι το παιδί σας δε θέλει να το δώσει σε κανέναν, καλό θα είναι όταν έρθουν παιδάκια καλεσμένα στο σπίτι, να το κρύψετε, για να αποφύγετε τα δράματα.

-Εξηγήστε του: Είναι πολύ σημαντικό το παιδί να κατανοήσει ότι όταν λέμε μοιράζομαι ένα παιχνίδι, δε σημαίνει ότι το άλλο παιδί θα πάρει για πάντα το παιχνίδι και θα φύγει. Αντίθετα θα παίξουν μαζί ή θα παίξει λίγο με αυτό και στη συνέχεια θα του το επιστρέψει άθικτο.

-Μάθετε γιατί αρνείται να μοιραστεί: Μπορεί να πρόκειται για ένα καινούριο παιχνίδι που δε θέλει ακόμα να μοιραστεί ή γιατί την προηγούμενη φόρα που το έδωσε σε κάποιο παιδί, εκείνο του το χάλασε κλπ. Πριν βιαστείτε να μαλώσετε το παιδί σας, μάθετε το λόγο της άρνησής του.
-Επιβραβεύστε το: Διδάξτε στο παιδί σας πώς να μοιράζεται, για παράδειγμα δώστε του παραπάνω μπισκότα για να τα μοιραστεί με τους φίλους του και επαινέστε το κάθε φορά που το κάνει. Επίσης γενικεύστε τον όρο «μοιράζομαι», δηλαδή μοιραστείτε ιστορίες, σκέψεις, δραστηριότητες έτσι ώστε το παιδί να συνηθίσει και να αγαπήσει τη διαδικασία.

Πηγή: mother.gr

Διαβάστε Περισσότερα

 • Κομβόι 55 αυτοκινήτων σε λειτουργία αυτόνομης οδήγησης [video]
 • Ενδείξεις για ύπαρξη ζωής στη γη πριν 2,1 δισ. χρόνια
 • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ:ΠΡΟΣΦΟΡΑ 150.000 € ΑΠΟ ΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΣ ΣΕ 150 ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ. ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019 ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΝΔΡΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.
 • ‘’ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΠΕΝΑ ‘’ ΓΡΑΦΕΙ Η: ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΡΙΤΑΚΗ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ
 • Οι 10 πιο απροσδόκητοι νικητές στην ιστορία των βραβείων Γκράμι
 • Νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ πωλήσεων για τα ηλεκτρικά ΙΧ
 • Οι μέλισσες… ξέρουν μαθηματικά – Μπορούν να κάνουν πρόσθεση και αφαίρεση
 • Έλληνας γιατρός στο Βέλγιο με μισθό 12.500 ευρώ μας δείχνει πώς είναι ένα δημόσιο νοσοκομείο
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *

  *

  Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com