Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

“Κόλαση” στο εσωτερικό του “Ελευθέριος Βενιζέλος”

Θερμοκρασίες ανάλογες με αυτές που αναπτύχθηκαν στο Μάτι – μέχρι και 500 βαθμών Κελσίου-  επικρατούν μέσα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ η φωτιά καίει ακόμα, μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις μάλιστα, δεν αναμένεται να σβήσει για τις επομένες 2 ή και 3 ημέρες, καθώς οι πυροσβέστες δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε πολλές εστίες.

Όπως αναφέρθηκε στο δελτίο του Alpha, τα πάντα έχουν λιώσει σε πολλά σημεία και οι πυροσβέστες δεν μπορούν να ακουμπήσουν οπουδήποτε, λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών. Παρουσιάστηκε, επίσης, βίντεο από το εσωτερικό του πλοίου.

Η επιχείρηση κατάσβεσης συνεχίζεται με τη χρήση αφρού αλλά και νερού. Δέκα οχήματα με 30 πυροσβέστες και μία ομάδα της ΕΜΑΚ συμμετέχουν στην επιχείρηση.

Παρά το ότι σήμερα το πρωί άνοιξε ο καταπέλτης του πλοίου και ξεφορτώθηκαν κάποια φορτηγά για τη διευκόλυνση των πυροσβεστών, η πρόσβαση τους στα γκαράζ δεν είναι εύκολη και αναγκάστηκαν να ανοίξουν τρύπες στην εξωτερική λαμαρίνα του «Ελευθέριος Βενιζέλος» προκειμένου να γίνει ρίψη αφρού και νερού.

Πήρε κλίση στο πλοίο

Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχει πάρει κλίση στο λιμάνι, λόγω της συσσώρευσης υδάτων από την πυροσβεστική επιχείρηση, εντός του γκαράζ του πλοίου. Οι λιμενικές αρχές εκτιμούν ότι μόλις ολοκληρωθεί η επιχείρηση και υποχωρήσουν τα νερά που έριξε η Πυροσβεστική, η κλίση του πλοίου θα επανέλθει χωρίς πρόβλημα.

Για κάθε ενδεχόμενο δίπλα από το καράβι βρίσκονται 4 ρυμουλκά πλοία.

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες:



Οχήματα υπέστησαν ζημιές
Οχήματα υπέστησαν ζημιές

 

 

Eπιβάτες του «Ελευθέριος Βενιζέλος» έφτασαν με το «Blue Galaxy» στο λιμάνι της Σούδας

Στο λιμάνι της Σούδας κατέπλευσε στις 6.40 το απόγευμα το επιβατικό πλοίο «Blue Galaxy», πραγματοποιώντας το ημερήσιο δρομολόγιο από το λιμάνι του Πειραιά.

Στο πλοίο επέβαιναν 662 επιβάτες, πολλοί εκ των οποίων ήταν επιβάτες του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο οποίο το βράδυ της Τρίτης είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά.

Κατά την αποβίβαση τους από το «Blue Galaxy» και μιλώντας σε δημοσιογράφους, οι επιβάτες περιέγραψαν το πώς βίωσαν την περιπέτειά τους εν πλώ – ωστόσο οι περισσότεροι επεσήμαναν ότι η διαδικασία αντιμετώπισης της κατάστασης από το πλήρωμα του πλοίου, από τις αρχές κι απ’ όσους συνέδραμαν, ήταν άψογη.

«Από την πρώτη στιγμή υπήρξε ενημέρωση, το πλήρωμα συμπεριφέρθηκε με υποδειγματικό τρόπο, και η κινητοποίηση των αρχών την άμεση», δήλωσε χαρακτηριστικά ένας εκ των επιβατών.

«Φοβηθήκαμε πολύ στην αρχή, ωστόσο στη συνέχεια όλα λειτούργησαν άψογα, το πλήρωμα μας βοήθησε όσο μπορούσε», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ γυναίκα επιβάτης.

«Τέλος καλό, όλα καλά. Υπήρχε καλός συντονισμός», δήλωσε ένας ακόμα επιβάτης, ομολογώντας ωστόσο, ότι «για μας ήταν μία δύσκολη διαδικασία: Δεν είχαμε ξαναζήσει τέτοια εμπειρία».
Φωτογραφίες: (Eurokinissi/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button