Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Συμβαίνει στο Λουτράκι

Θανάσης Γεωργίου: «Κύριε Δήμαρχε τι παράπονο έχετε από την κυρία Πρωτοπαππά κι από μένα»

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης  του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 7 Μαρτίου, ο Θανάσης Γεωργίου, Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος και τέως Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, αναφέρθηκε στην έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στον Δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη και την Μαρία Πρωτοπαππά και την πρόθεση του πρώτου μετά την αποστολή εξώδικου να προχωρήσει και να φτάσει στα δικαστήρια.

Ο Θανάσης Γεωργίου ιδιαίτερα φορτισμένος ;2 ³αναρωτήθηκε: «Μα είναι δυνατόν να είναι το ίδιο πρόσωπο», αναφερόμενος στον Δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη και συνέχισε: «Κύριε Δήμαρχε τι παράπονο έχετε από την κυρία Πρωτοπαππά κι από μένα». Φύγαμε από ένα συνδυασμό, από τον Παύλο Παύλου, με τον οποίο συνεργαστήκαμε και τον υπηρετήσαμε 4 τετραετίες και είπαμε, ναι, να βοηθήσουμε έναν άλλο καινούριο συνδυασμό, να πάμε μπροστά. Ήρθαμε το 2010, εγώ με την κυρία Πρωτοπαππά, χάσαμε, δεν σας αφήσαμε, δεν φύγαμε, δεν λακίξαμε, που λέμε και στο χωριό μου, κάτσαμε εκεί, ξανά αγωνιστήκαμε μαζί σας, αλλά δυστυχώς καμιά φορά, κάποιες πολιτικές προσεγγίσεις, κάποιοι λόγοι που δεν συμφωνούμε στην διαχείριση…αλλάζουν οι καταστάσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα φτάσουμε στα άκρα, στα δικαστήρια. Δεν λύνονται, εσείς το έχετε πει, το έχετε ομολογήσει από αυτή την έδρα, ότι δεν λύνονται τα πολιτικά ζητήματα στα δικαστήρια. Γιατί κάνετε αυτό το λάθος να στέλνετε εξώδικα. Είναι λάθος τραγικό…».

Ο Θανάσης Γεωργίου ιδιαίτερα απογοητευμένος από την συνεχόμενη επιθετική συμπεριφορά του κ. Γκιώνη εξέφρασε και το παράπονο του, όπως είπε, γιατί όταν ζήτησε από την υπεύθυνη τους ενημερωμένους καταλόγους ώστε να μπορεί να στείλει προσκλήσεις στην εκδήλωση που οργάνωνε ο συνδυασμός «Δύναμη Δημιουργίας/ με θέληση και γνώση», εκείνη δεν τους έδωσε. Κι όπως είπε ο ίδιος δεν προχώρησε σε καταγγελία όπως θα μπορούσε να έχει κάνει.

Ενώ επισήμανε στον Γιώργο Γκιώνη ότι ενώ κατηγορείται από τον νυν Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας ότι δεν έχει κάνει τίποτα, ο Δήμαρχος δεν είπε ποτέ ούτε ένα ευχαριστώ για τα έργα που ολοκληρώθηκαν στην δική του θητεία, όπως η Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Πνευματικό Κέντρο της Περαχώρας, το Beau Rivage κ.α.

Και αναφερόμενος και πάλι στο εξώδικο του Γιώργου Γκιώνη προς την Μαρία Πρωτοπαππά είπε: “Θα σας έλεγα ότι έχετε απόλυτο δίκιο αν την ίδια ώρα στέλνατε εξώδικο και στον κ. Ηλιακόπουλο, που έγραψε τα ίδια και πιο σκληρά πράγματα στο facebook , όταν θα κάνατε το ίδιο πράγμα και στον κ. Βασιλείου. Δεν το κάνατε όμως…»

Και συνέχισε με την χαρακτηριστική δήλωση: «Δεν είναι τυχαίο που είναι η πρώτη σύμβουλος η κα Πρωτοπαππά. Δεν είναι τυχαίο που εκλέγεται όλες τις τετραετίες. Δεν είναι τυχαίο που εκλέγομαι όλες τις τετραετίες. Κι αυτό δεν το κρίνεται εσείς, το κρίνει ο κόσμος, Κι όταν έρθει η ώρα. Μη βιάζεστε. Σε δύο μήνες τίποτα δεν θα είναι το ίδιο εδώ μέσα. Το Μάιο τίποτα δεν θα είναι το ίδιο. Θα έχουν αλλάξει όλα. Οι άνθρωποι, οι έδρες, τα πάντα…»

Ο Θανάσης Γεωργίου ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του έθεσε και δύο ερωτήματα.

Πρώτο για τις χρονικές ανακολουθίες σχετικά με την έγκριση του ιδιωτικού συμφωνητικού ανάμεσα στην Τουριστική και τον κ. Βλάχου, συμφωνητικό για το οποίο όπως είπε δεν είναι ενημερωμένο το Δημοτικό Συμβούλιο και δεύτερο για το ποσό των 2.000 ευρώ που αιτήθηκε και πήρε η Τουριστική για το συνέδριο «Υδατοδρόμια, Κρουαζιέρα, Αεροδρόμια, Ανάπτυξη, Ασφάλεια», ποσό που θα μπορούσε όπως είπε να έχει μοιραστεί στους απλήρωτους εργαζόμενους του Spa.

Και έκλεισε με την προτροπή όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και ιδίως ο Δήμαρχος να επισκεφτούν το Σχίνο και να δουν την αθλιότητα που επικρατεί στην περιοχή καθώς η αποκατάσταση των ζημιών μετά τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου δεν έχουν προχωρήσει, παρά την έγκριση με την διαδικασία του κατεπείγοντος, 300.000 ευρώ για το σκοπό αυτό.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button