Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Η Intel αναπτύσσει έξυπνα γυαλιά που μοιάζουν… «φυσιολογικά»

Η Intel προχώρησε στην ανάπτυξη ενός ζευγαριού έξυπνων γυαλιών, τα οποία έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να μην ξεχωρίζουν από ένα συμβατικό ζευγάρι γυαλιών.

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, δημοσίευμα του Bloomberg ανέφερε ότι η Intel διερευνά πιθανούς επενδυτές που θα αναλάμβαναν την χρηματοδότηση μίας νέας μονάδας ανάπτυξης προϊόντων επαυξημένης πραγματικότητας (AR). Αυτή η νέα μονάδα θα ανέπτυσσε, σύμφωνα με το Bloomberg, έξυπνα γυαλιά τα οποία θα είχαν τη δυνατότητα να προβάλουν κείμενο και άλλες πληροφορίες στο οπτικό πεδίο του χρήστη.

Στόχος της Intel θα ήταν να αποδείξει ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι λειτουργική και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε μελλοντικά gadgets ώστε να ανταγωνιστεί πιθανές υλοποιήσεις των Apple, Amazon και Google. Λίγες ημέρες μετά το δημοσίευμα του Bloomberg, η ιστοσελίδα The Verge ανάρτησε ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ένα πρότυπο των έξυπνων γυαλιών της Intel, το οποίο πλέον έχει την ονομασία Vaunt.

Το Intel Vaunt είναι πρακτικά ένα τυπικό ζευγάρι γυαλιών χωρίς τον φουτουριστικό σχεδιασμό του Google Glass, που είδαμε πριν λίγα χρόνια. Δεν υπάρχει κάμερα σε ορατό σημείο, δεν υπάρχουν πλήκτρα ή επιφάνειες για έλεγχο δια της επαφής.

Intel-Vaunt-03-600x450

Το σύνολο της τεχνολογίας που έχει ενσωματωθεί στο Vaunt έχει αναπτυχθεί από την Intel, συμπεριλαμβανομένων των chips και του βασικού επεξεργαστή. Η συσκευή προβάλει πληροφορίες στο οπτικό πεδίο του χρήστη, αλλά μόνο όταν αυτός κατευθύνει το βλέμμα του σε συγκεκριμένες περιοχές του κρυστάλλου. Οι δε πληροφορίες προέρχονται από το smartphone του χρήστη (Android ή iPhone) και μόνο οι χρήσιμες πληροφορίες και ειδοποιήσεις και όχι οτιδήποτε λαμβάνει στο κινητό.

Ο κάτοχος του Intel Vaunt θα μπορεί να ελέγχει τη συσκευή μέσω φωνητικών εντολών μελλοντικά αλλά και μέσω κινήσεων του κεφαλιού και των ματιών. Σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του Vaunt θα παίξει και η τεχνητή νοημοσύνη καθώς θα υπάρχει αλληλεπίδραση με τις εντολές του χρήστη.

Τα γυαλιά Vaunt της Intel θα είναι διαθέσιμα στους developers εντός του έτους, χωρίς ωστόσο να έχει ξεκαθαριστεί αν θα φτάσει με τη μορφή τελικού προϊόντος στα χέρια του τελικού καταναλωτή.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button