Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Η Bose ετοιμάζει AR γυαλιά που ενισχύουν τον ήχο, όχι την εικόνα.

Η Bose είναι πασίγνωστη στον κόσμο ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες για προϊόντα που αφορούν τον ήχο, όπως ακουστικά, soundbars και subwoofers, επομένως, η παρέκκλιση της προς την τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας δεν θα μπορούσε να μην αφορά τον τομέα της εξειδίκευσης της.

Η εταιρεία ετοιμάζει τα δικά της AR γυαλιά με μια διαφορετική προσέγγιση στην τεχνολογία Augmented Reality. Όλα τα αντίστοιχα γυαλιά άλλων εταιρειών εμπλουτίζουν τον κόσμο που βλέπει ο χρήστης με έξτρα περιεχόμενο, ωστόσο, η Bose κρατά την εικόνα όπως είναι και αντ’ αυτού προσθέτει έξτρα ηχητικό περιεχόμενο. Η αναπαραγωγή των ηχητικών μηνυμάτων δεν γίνεται από κάποιο ακουστικό ή ηχείο, αλλά από ένα ενσωματωμένο σύστημα στον σκελετό των γυαλιών.

Πιθανές εφαρμογές των AR γυαλιών της Bose είναι να μεταφράζουν αυτά που γράφει μια ταμπέλα ή ένα μενού σε ξένη γλώσσα, η αφήγηση της ιστορίας ενός έργου τέχνης, η ενεργοποίηση των ψηφιακών βοηθών (διαθέτουν μικρόφωνο και Bluetooth για σύνδεση με smartphone), η εκφώνηση οδηγιών πλοήγησης κλπ.

Όπως σημειώνει η Bose, η τεχνολογία έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με τα MIT Media Lab και NYU Future Reality Lab, έτσι ώστε τα ηχητικά μηνύματα να ακούγονται μόνο από αυτόν που φορά τα γυαλιά και ήδη συνεργάζονται με αρκετούς developers όπως οι ASICS Studio, Strava, TripAdvisor και Yelp.

Για την ώρα είναι σε στάδιο πρωτότυπου, αλλά αναμένεται ότι θα προχωρήσει αρκετά γρήγορα η ανάπτυξη του σε πραγματικό προϊόν.

techgear.gr« (Προηγούμενο)Διαβάστε Περισσότερα

 • Oι άπιστοι άνδρες οδηγούν γερμανικά αυτοκίνητα σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα
 • Για πρώτη φορά στην Αθήνα το σημαντικότερο γαστρονομικό φεστιβάλ του κόσμου
 • Διδάξτε στο παιδί αρχές και αξίες ζωής
 • Κωνσταντίνος Μπρουμίδης: O Έλληνας «Μιχαήλ Αγγελος του αμερικανικού Καπιτωλίου»
 • Επιχείρηση κατά της φοροδιαφυγής με drone (Φώτο)
 • Οι Ιάπωνες πρωτοπορούν: Νέο παγκόσμιο ρεκόρ μαγνητικού πεδίου
 • Η Ελλάδα χρειάζεται ψηφιακό άλμα – Χρίστος Δήμας
 • Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός «Γίνε Εθελοντής Σαμαρείτης-Διασώστης»
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *

  *

  Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com