Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Η Αγγελική Προτείνει

Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΟΥΛΙΑΡΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ:ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΈΝΝΩΝ ή ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, Τσαρλς Ντίκενς

IMG_7754

Εκπαιδευτικός- Συγγραφέας

A Christmas Carol, Charles Dickens

Χριστουγεννιάτικη Ιστορία, ή Χριστουγεννιάτικα κάλαντα, του Τσαρλς Ντίκενς

Τον Οκτώβριο του 1843, ο Κάρολος Ντίκενς, με πολλά χρέη και ανειλημμένες υποχρεώσεις έναντι του εκδότη του, άρχισε να γράφει ένα βιβλίο για να συμπληρώσει το πενιχρό εισόδημα της οικογένειάς του. Εκείνο το βιβλίο, Α Christmas Carol, ή Χριστουγεννιάτικη Ιστορία, έχει προ πολλού καταστεί μία από τις πιο αγαπημένες ιστορίες στην αγγλική γλώσσα, έχει μεταφραστεί σε όλες τις γλώσσες, έχει διασκευαστεί, έχει γίνει κόμικς, έχει γυριστεί ταινία. Αναπόσπαστο κομμάτι της γιορταστικής ατμόσφαιρας, όπως τα πουρνάρια, τα γκι και τα αειθαλή στεφάνια, αυτή η αγαπημένη ιστορία συνεχίζει να τέρπει καινούργιους αναγνώστες και να αναζωπυρώνει τις ιδέες της φιλανθρωπίας και της καλής θέλησης.

Με τους χαρακτήρες της να επιδεικνύουν πολλά προτερήματα – καθώς και ελαττώματα – που συχνά αποδίδονται στον ίδιο τον Ντίκενς, η μαγική και απρόβλεπτη ιστορία μας γνωρίζει έναν εντελώς ιδιόρρυθμο χαραχτήρα, τον Εμπενίζερ Σκρουτζ. Πρόκειται για έναν σκληρό και άκαρδο γερο-τοκογλύφο, που μετράει διαρκώς τα χρήματά του και ζει μόνος στο Λονδίνο, στα μέσα του 19ου  αιώνα. Δεν έχει φίλους, κανείς απ’ όσους συναντά στο δρόμο δεν του απευθύνει το λόγο, αλλά εκείνον δεν τον νοιάζει. Θεωρεί ότι τα Χριστούγεννα είναι μια ανοησία και αδιαφορεί για κάθε λογής μαγεία, συναίσθημα ή τρυφερότητα. Οι οικογενειακές συγκεντρώσεις, τα δώρα και οι ευχές, είναι γι’ αυτόν, το λιγότερο, ενοχλητικές συνήθειες.

Όμως, εκείνη την Παραμονή Χριστουγέννων, ενώ έξω χιονίζει και ο Σκρουτζ ετοιμάζεται να ξαπλώσει, δέχεται μια απροσδόκητη επίσκεψη από πνεύματα, που θα τον ταξιδέψουν στα Χριστούγεννα του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος. Άραγε, θα καταφέρει αυτή η  εμπειρία να μεταμορφώσει τον αλαζονικό και αναίσθητο φιλάργυρο σε έναν διαφορετικό άνθρωπο, ίσως γενναιόδωρο και στοργικό; Άραγε, υπάρχει πάντα καιρός για ένα θαύμα;

Γραμμένη από έναν από τους σπουδαιότερους και πιο δημοφιλείς συγγραφείς της Αγγλίας, η Χριστουγεννιάτικη Ιστορία  παρουσιάζει το πραγματικό νόημα της εορτής των Χριστουγέννων.

Κυκλοφορεί σε πολλές εκδόσεις και διασκευές, για όλες τις ηλικίες. Θα βρείτε το βιβλίο στις Εκδόσεις Πατάκη, Κέδρος, Καστανιώτης, Σύγχρονοι Ορίζοντες κ. ά.

%cf%83%ce%ba%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%84%ce%b6

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button