Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Βαθύ κόκκινο στις αγορές μετοχών

 Η ψυχραιμία με την οποία αντιμετώπιζαν οι αγορές τις εξελίξεις στο μέτωπο των εμπορικών αντιπαραθέσεων και γεωπολιτικών εντάσεων τις τελευταίες ημέρες, δεν κράτησε τελικά πολύ. Σήμερα τα ταμπλό ανά την Ευρώπη και την Ασία βυθίζονται στο κόκκινο, ενώ πτωτικά κινούνται και τα futures της Wall Street.

Η απόφαση της Ουάσιγκτον να οξύνει περαιτέρω τη διαμάχη με την Κίνα, παρουσιάζοντας λίστα με περισσότερα από 6.000 προϊόντα αξίας 200 δισ. δολαρίων, που εισάγει από την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, πυροδότησε φυγή από το ρίσκο και ρευστοποιήσεις στις αγορές μετοχών.

Λονδίνο, Παρίσι, Φραγκφούρτη, Μιλάνο και Μαδρίτη παρουσιάζουν λίγο μετά τις 14:10 ώρα Ελλάδος πτώση της τάξης του 1,2% με 1,5%. Νωρίτερα ανάλογες ήταν οι απώλειες για τη Σαγκάη, το Χονγκ Κονγκ και το Τόκιο.

Στο Χρηματιστήριο της Αθήνας ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,64% με την αξία των συναλλαγών να κινείται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο ενισχύεται 0,25% έναντι του ευρώ, αλλά υποχωρεί έναντι γιεν και ελβετικού φράγκου, που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια.

naftemporiki.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button