Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Ατρόμητες γυναίκες που νίκησαν τον καρκίνο του μαστού στη NYFW

Ατρόμητες γυναίκες που έχουν επιβιώσει από τον καρκίνο του μαστού, ύψωσαν τις γροθιές τους και απογύμνωσαν να χειρουργημένα στήθη τους, περπατώντας ως μοντέλα εσωρούχων σε ένα φιλανθρωπικό σόου κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης.

Η βραβευμένη ηθοποιός Mira Sorvino παρουσίασε το σόου της AnaOno, η οποία δημιουργεί εσώρουχα τόσο για υγιείς όσο και για γυναίκες που έχουν κάνει μαστεκτομή ή αναπλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις.

Reuters
Reuters

«Φτιάχνουμε εσώρουχα και ρούχα για γυναίκες που έχουν δύο στήθη, ένα στήθος, κανένα στήθος, νέα στήθη. #BePerfectlyYou» γράφει στον λογαριασμό της στο twitter η εταιρεία.

Οι γυναίκες αυτές περπάτησαν με αυτοπεποίθηση πάνω στην πασαρέλα φορώντας δαντελωτά εσώρουχα και lingerie, κερδίζοντας το πιο ενθουσιώδες και ενθαρρυντικό χειροκρότημα από το κοινό που είχε κατακλύσει την αίθουσα.

Σχεδόν τα μισά από τα μοντέλα που συμμετείχαν στο σόου έχουν μεταστατικό ή προχωρημένο καρκίνο του μαστού, ο οποίος έχει εξαπλωθεί πέραν του στήθους τους, σύμφωνα με τη σχεδιάστρια Dana Donofree.

Reuters
Reuters

«Ένιωσα ισχυρή, αισθάνθηκα πραγματικά δυνατή επειδή κουράστηκα να νιώθω ντροπή επειδή έχω καρκίνο και δεν έχω στήθη όπως κάθε γυναίκα» δήλωσε η 45χρονη Chiaro D’Agostino, η οποία διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού το 2016.

«Είτε έχω θηλές και στήθη είτε όχι, είμαι γυναίκα» πρόσθεσε η καθηγήτρια από το Νιου Τζέρσεϊ και blogger με προχωρημένο καρκίνο.

Reuters
Reuters

Η Donofree, δημιουργός του brand, έχασε και τα δύο στήθη της όταν διαγνώστηκε με καρκίνο στην ηλικία των 27. Ξεκίνησε την εταιρεία της, ύστερα από την επανορθωτική χειρουργική στην οποία επεβλήθη, αφού συνειδητοποίησε ότι τα παραδοσιακά εσώρουχα δεν της έκαναν.

Reuters
Reuters

«Ηρθε η στιγμή να βγούμε έξω και να μιλήσουμε», είπε μετά την εμφάνισή της στην εβδομάδα μόδας. «Πρέπει να μιλήσουμε και να δώσουμε στους ανθρώπους να καταλάβουν ότι αυτή είναι μια υπαρκτή ασθένεια και οι γυναίκες πεθαίνουν από αυτήν» πρόσθεσε.

Η Paige Moore, 24 ετών, περπάτησε στην πασαρέλα μόλις πέντε εβδομάδες αφού έκανε προληπτική διπλή μαστεκτομή μετά από θετικό τεστ για την γενετική μετάλλαξη BRCA 1, το οποίο μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ανάπτυξης της νόσου (ακολουθώντας το παράδειγμα της Αντζελίνα Τζολί).

«Ενιωσα όμορφη και σέξι. Ημουν υπερήφανη», είπε μετά την πασαρέλα. «Τα σημάδια μου είναι σέξι και τρομερά, και είμαι εδώ, είμαι ζωντανή και νιώθω καλά. Αυτό είναι το μόνο που μετράει».

Reuters
enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button