Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Από σήμερα οι αιτήσεις για το ειδικό εποχικό βοήθημα του ΟΑΕΔ

Από σήμερα, Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, στις 8:00 π.μ., ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος από τον ΟΑΕΔ ενώ η ημερομηνία λήξης έχει οριστεί για τις 30 Νοεμβρίου στις 15:00 μ.μ.

Σημειώνεται πως αυτές οι προθεσμίες ισχύουν για τους δικαιούχους που θα υποβάλουν αίτηση είτε μέσω των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ) ΟΑΕΔ, είτε μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), ή από οποιοδήποτε άλλον χώρο ηλεκτρονικής πρόσβασης.

Για εκείνους τους δικαιούχους που θα υποβάλλουν την ηλεκτρονική αίτηση μέσω των ΚΕΠ, η υποβολή αιτήσεων ξεκινά την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 και λήγει την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017, στις 15:00.

Για τους δικαιούχους που θα υποβάλλουν την ηλεκτρονική αίτηση από οποιαδήποτε άλλο χώρο ηλεκτρονικής πρόσβασης, η υποβολή αιτήσεων ξεκινά την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017, στις 08:00, και λήγει την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017, στις 23:59.

Σημειώνεται ότι η παραλαβή των δικαιολογητικών (όπου αυτά απαιτούνται) από τα ΚΠΑ ΟΑΕΔ θα ολοκληρωθεί την επομένη ημέρα, δηλαδή την 1η Δεκεμβρίου.

Τέλος, τα δικαιολογητικά που αφορούν τις ημέρες ασφάλισης, το εισόδημα και -για τους πολίτες τρίτων χωρών- την άδεια διαμονής, αναζητούνται αυτεπάγγελτα από τον ΟΑΕΔ μέσω των Πληροφοριακών Συστημάτων του ΕΦΚΑ, της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) και του υπουργείου Εσωτερικών αντίστοιχα.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button