Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Αντιλόπες Σάιγκα: Συνεργείο του Planet Earth κατέγραψε μια πραγματική τραγωδία, τον θάνατο 150.000 εξ αυτών

Συνεργάτες της εκπομπής Planet Earth έγιναν μάρτυρες μίας απίστευτης τραγωδίας, καθώς γύριζαν ντοκιμαντέρ για τις αντιλόπες Σάιγκα, στην κεντρική Ασία.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Mirror, μέλη τηλεοπτικού συνεργείου αφού βιντεοσκόπησε τη γέννηση εκατοντάδων αντιλοπών, τρεις μέρες αργότερα είδε να πεθαίνουν μπροστά στα μάτια τους 150.000 από αυτά τα υπέροχα ζώα.
Ο παραγωγός της εκπομπής περιγράφει την τραγική εμπειρία ως «λάιβ παρακολούθηση της εξαφάνισης ενός είδους από λοιμογόνο νόσο».
Ο Chadden Hunter αναφέρει:
«Όταν καταγράφαμε τι συνέβαινε αυτές τις τρεις μέρες, νομίζαμε ότι παρακολουθούσαμε τη μεγαλύτερη φυσική καταστροφή που έχουμε δει ποτέ. Είδαμε 150.000 υπέροχα ζώα να πεθαίνουν μπροστά μας. Ήταν συναισθηματικά τραγικό για το συνεργείο μας. Δεν ξέραμε αν ήμασταν μάρτυρες της εξαφάνισης της αντιλόπης Σάιγκα από το ζωικό βασίλειο».
Η φωτογραφία απεικονίζει ένα μαζικό τάφο από αντιλόπες, τις οποίες έθαψαν οι αρχές του Καζακστάν προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση της ασθένειας τους σε άλλα είδη ζώων, όπως αναφέρει η Mirror.
Για το ντοκιμαντέρ του Ντέιβιντ Ατένμπορο, η ομάδα της εκπομπής οδηγήθηκε μέσα στην άγρια φύση του Καζακστάν, ψάχνοντας επί μέρες τα περήφανα κοπάδια με τις αντιλόπες.
Όπως εξηγεί ο Hunter, σώθηκαν αρκετές μητέρες με τα μωρά τους, από αυτά που κατέγραψαν στην κάμερα. «Ήταν μία ισχυρή υπενθύμιση του πόσο εύθραυστη μπορεί να είναι η φύση», συμπληρώνει.
enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button