Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Ανάσα για οφειλέτες: Ποια σπίτια θα εξαιρούνται από τους πλειστηριασμούς

pleistiriasmoi

Ποια σπίτια θα εξαιρούνται από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς;

Κυβέρνηση και τράπεζες φαίνεται πως κατέληξαν την Τετάρτη (11/10/2017) σε συμφωνία, ώστε να μένουν στο εξής εκτός πλειστηριασμών όλα τα ακίνητα αξίας έως και 300.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προηγήθηκε συνάντηση των τραπεζιτών με τον υπουργό Οικονομίας, Δημήτρη Παπαδημητρίου, από τον οποίο ζητήθηκε να γίνει εξαίρεση από τη σχεδιαζόμενη πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακίνητα που συνιστούν πρώτη κατοικία καθώς και άλλα οικήματα (όπως για παράδειγμα εξοχικά), τα οποία ανήκουν σε φυσικά πρόσωπα και τιμώνται κάτω από την προαναφερθείσα αξία.

Επί της ουσίας, η κυβέρνηση εξετάζει την παράταση ισχύος του νόμου Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας και μετά την 31η Δεκεμβρίου 2017, ενώ και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής φέρεται να συμφώνησε με τις τράπεζες να μην ενταχθεί κανένα σπίτι με αξία έως 300.000 ευρώ, ανεξάρτητα αν προστατεύεται ή όχι από τον νόμο Κατσέλη , στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς οι οποίοι αρχίζουν στις 29/11/2017.

Σημειώνεται πως οι τράπεζες δέχονται ασφυκτικές πιέσεις από τον εποπτικό μηχανισμό της ΕΚΤ (SSM), ώστε να περικόψουν κατά τουλάχιστον 11,5 δισ. ευρώ τα «κόκκινα» (μη εξυπηρετούμενα) δάνεια έως το τέλος του 2019.

Την ίδια στιγμή, στο «μικροσκόπιο» των τραπεζών αλλά και των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους μπαίνουν οι λεγόμενοι στρατηγικοί κακοπληρωτές, όσοι δηλαδή αδιαφορούν παντελώς να ρυθμίσουν και να αποπληρώσουν τις οφειλές τους.

Με φόντο την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας θα αρχίσουν να «ξεσκονίζουν» τα κιτάπια τους, διασταυρώνοντας πληροφορίες και στοιχεία, για να βάλουν τέλος στη δράση των λεγόμενων «μπαταχτσήδων».


Διαβάστε Περισσότερα

 • Οι 12 αλλαγές του εκπαιδευτικού «χάρτη» – Τέσσερα τα εξεταζόμενα μαθήματα στη Γ’ Λυκείου
 • Κούλουμα στο σπίτι του ζωγράφου Σπύρου Βασιλείου. Η πόρτα ανοιχτή και όποιος ήθελε έμπαινε
 • Νέες τουρκικές «κορώνες» για πόλεμο σε δύο μέτωπα: «Θα πολεμήσουμε και στην Αφρίν και στην ανατολική Μεσόγειο»
 • Θεαματικοί εορτασμοί από όλο τον κόσμο για την Κινεζική Πρωτοχρονιά!
 • Ο οίκος Fitch αναβάθμισε την ελληνική οικονομία
 • Ντοκουμέντο: Πώς ο ελληνικός Στόλος παρατάχθηκε αθόρυβα στο Αιγαίο τις ώρες της κρίσης – Φωτό
 • Το «Κέπλερ» ανακάλυψε άλλους 95 εξωπλανήτες
 • ΗΠΑ: Καμία κουβέντα για οπλοκατοχή
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *

  *

  Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com